«Γέφυρα» Σγουρού σε Μπουραΐμη

Φανερά ευδιάθετος ο Γιάννης Σγουρός φωτογραφήθηκε με τους Δημάρχους Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη και Ιλίου Νίκο Ζενέτο και τους πρώην Δημάρχους Παπάγου,
Δημήτρη Νικολάου και Ηρακλείου Γιώργο Μαστοράκο
«Γέφυρα» στο Δήμο Φυλής έριξε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 30 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Παρά τις αντεγκλήσεις των τελευταίων μηνών ο Περιφερειάρχης ήταν εγκάρδιος προς το Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη και προς τον πρώην Δήμαρχο Χρήστο Παππού και φρόντισε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της καταβολής των αντισταθμιστικών. Το κλίμα που επικράτησε στη συνεδρίαση μετέφερε και το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, στη συνέχεια, ο ΕΔΣΝΑ, το οποίο καταλήγει με τη φράση-κλειδί «Εμείς δεν ψάχνουμε τη φόρμουλα για ψαλίδισμα των αντισταθμιστικών οφελών. Ψάχνουμε τη φόρμουλα της συνεργασίας». Ιδιαίτερη σημασία έχει και η αναφορά στην παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη: «Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτριος Μπουραΐμης που ενημέρωσε το Σώμα για τις απόψεις του. Ακολούθησε ένας ειλικρινής διάλογος ενώπιον των μελών του Δ.Σ. και των παρευρισκομένων για το ζήτημα των αντισταθμιστικών. Τέθηκαν ουσιαστικά οι βάσεις ώστε να γίνει μια νέα αρχή και να υπάρξει σύγκληση απόψεων για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους δύο φορείς», τονίζεται χαρακτηριστικά στο Δελτίο Τύπου, με το οποίο δίνεται, κατά πάσα πιθανότητα, τέλος στην περίοδο του «Ψυχρού Πολέμου», μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Φυλής. 
Ιδού το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα: 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λύση στο πρόβλημα για την πληρωμή αντισταθμιστικών στον Δήμο Φυλής από τον Γιάννη Σγουρό – Μέσα στον Αύγουστο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο

Λύση στο πρόβλημα με την καταβολή αντισταθμιστικών οφελών στον Δήμο Φυλής έδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός με την απόφαση να προσφύγει κατά της πράξης του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον ΕΔΣΝΑ, ώστε να ξεμπλοκαριστεί δαπάνη ύψους 3,5 εκ. € για την πληρωμή τους. 
Την ίδια στιγμή μετά από πρόταση του κ. Σγουρού και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρευρισκομένων η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ που θα καθόριζε τα αντισταθμιστικά οφέλη σύμφωνα με τις νέες διατάξεις της νομοθεσίας αναβλήθηκε λόγω της μικρής παρουσίας εκπροσώπων του α’ βαθμού αυτοδιοίκησης, των οποίων οι προϋπολογισμοί θα επιβαρυνθούν από την καταβολή των συγκεκριμένων ποσών.
Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει ξανά στο τέλος του Αυγούστου προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί εν τω μεταξύ και η μελέτη αναλυτικής κοστολόγησης του ΕΔΣΝΑ στη βάση της οποίας θα καθοριστεί η οριστική τιμή ευρώ ανά τόνο των εισερχομένων απορριμμάτων των Δήμων για το 2013.
Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος Φυλής κ. Δημήτριος Μπουραΐμης που ενημέρωσε το Σώμα για τις απόψεις του. Ακολούθησε ένας ειλικρινής διάλογος ενώπιον των μελών του Δ.Σ. και των παρευρισκομένων για το ζήτημα των αντισταθμιστικών. Τέθηκαν ουσιαστικά οι βάσεις ώστε να γίνει μια νέα αρχή και να υπάρξει σύγκληση απόψεων για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους δύο φορείς. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Τα αντισταθμιστικά είναι μια ιστορία δεκαετιών που για πρώτη φορά ρυθμίστηκε νομοθετικά από την Πολιτεία. Αυτή είναι η αλήθεια. Απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση για τη λήψη απόφασης είναι η ευρεία συμμετοχή των εκπροσώπων του α’ βαθμού. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι εμείς δεν ψάχνουμε τη φόρμουλα για ψαλίδισμα των αντισταθμιστικών οφελών. Ψάχνουμε τη φόρμουλα της συνεργασίας. Καλούμε τους πάντες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, ώστε μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. να έχουμε καταλήξει σε μία ρεαλιστική και υλοποιήσιμη λύση. Και η λύση δεν είναι τα χρέη του ενός να φορτώνονται στην πλάτη του άλλου. Ευθύνες έχει ωστόσο και η Κυβέρνηση, η οποία καλείται να τις αναλάβει και να πάψει να κρύβεται από το πρόβλημα.».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου