ΟΧΙ στη διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, λένε οι γονείς

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΤΡΑΚΟΣΙΑΣ
Την έντονη διαμαρτυρία της για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα τους σχολικούς φύλακες εκφράζει η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων. «Στη σχολική χρονιά που μόλις πέρασε βιώσαμε έντονες καταστάσεις εμπρησμού και καταστροφής σχολικών αιθουσών, κλοπών ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού, κλοπές σε κυλικεία, καθώς και κρούσματα εξωσχολικής βίας με επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα δήλωσε αδυναμία λόγω ανεπάρκειας προσωπικού και μέσων να φυλάξει τα σχολεία», τονίζει η Ένωση Γονέων. 
Το πλήρες κείμενο της σχετικής ανακοίνωσης, που υπογράφουν ο Πρόεδρος Νίκος Χατζητρακόσιας και η Γενική Γραμματέας Γεωργία Παπανδρέου έχει ως εξής: 

Η ΄Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και καταγγέλει τη πρόθεση της κυβέρνησης να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι Σχολικοί Φύλακες.
Σε μια περίοδο όπου βάλλεται έντονα η δημόσια και δωρεάν παιδεία μέσα από τις περιορισμένες οικονομικές επιχορηγήσεις, τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και τις μειώσεις του αριθμού των εκπαιδευτικών, αντιμετωπίζουμε επιπλέον και την ανασφαλή λειτουργία των σχολείων λόγω της αιφνιδιαστικής και αδικαιολόγητης απόφασης για τους Σχολικούς Φύλακες.
Στη πόλη μας η φύλαξη των σχολείων και η επάρκεια της σχολικής στέγης, αποτελούν θέματα πρώτης προτεραιότητας και άμεσης αντιμετώπισης.
Στη σχολική χρονιά που μόλις πέρασε βιώσαμε έντονες καταστάσεις εμπρησμού και καταστροφής σχολικών αιθουσών, κλοπών ηλεκτρονικού εκπαιδευτικού υλικού, κλοπές σε κυλικεία, καθώς και κρούσματα εξωσχολικής βίας με επιθέσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα δήλωσε αδυναμία λόγω ανεπάρκειας προσωπικού και μέσων να φυλάξει τα σχολεία.
Είναι δυνατόν να παίρνονται σε μια νύχτα τέτοιες αποφάσεις που αφορούν την ασφάλεια των μαθητών - παιδιών μας και τη διασφάλιση των χώρων που εκπαιδεύονται; Αν δεν υπάρξουν σχολικοί φύλακες αναρωτιέται κανείς τι θα συμβεί;
Η Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων:
- Καλεί όλους τους γονείς να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για την ουσιαστική και δυναμική αντιμετώπιση τέτοιων αποφάσεων.
- Στέκεται δίπλα στους σχολικούς φύλακες που εργάζονται και προσφέρουν στα σχολεία μας.
- Δηλώνει τη πλήρη αντίθεση στην απόφαση κατάργησής τους, συμμετέχοντας παράλληλα σε κοινή δράση με ανώτερα όργανα του γονεϊκού κινήματος, αλλά και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν την αρμοδιότητα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου