Σε καθημερινές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής


Την πλήρη αδυναμία της Διοίκησης του Δήμου Φυλής να προστατεύσει τα οικονομικά του συμφέροντα, ανέδειξε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των εργαζομένων, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, 22 Ιουλίου. Θέτοντας το θέμα της νέας καθυστέρησης στη μισθοδοσία, οι εργαζόμενοι καταλόγισαν ανικανότητα στη Διοίκηση του Δήμου και κατήγγειλαν την πρόθεσή της να κρυφτεί πίσω τους, ώστε να τους αναγκάσει να διεκδικήσουν εκείνοι, από την Περιφέρεια Αττικής, την καταβολή των αντισταθμιστικών οφελών για τη Χωματερή, από την οποία εξαρτάται η μισθοδοσία τους. Την οργή τους, εξάλλου, προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων της Διοίκησης του Δήμου από τη Γενική Συνέλευση αποδίδοντάς την σε έλλειψη σχεδίου για την αντιμετώπιση του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος. 
Χαρακτηριστική της οργής που κυριάρχησε στις τάξεις τους, ήταν η πρόταση εργαζομένου να μεταφερθεί …δεμένος χειροπόδαρα, ο Δήμαρχος ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να αναλάβει τις ευθύνες του.




Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε στη Γενική Συνέλευση, δημοσίευμα του ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξουν, στο τέλος του χρόνου, υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων προκειμένου να μειωθούν οι μισθολογικές δαπάνες του Δήμου Φυλής και άλλων υπερχρεωμένων Δήμων. Στο σημείο αυτό επέμεινε ιδιαίτερα ο Πρόεδρος του Σωματείου Ανδρέας Σπυρόπουλος, τονίζοντας ότι το μείζον δεν είναι η καθυστέρηση στη μισθοδοσία, αλλά το ενδεχόμενο απώλειας θέσεων εργασίας και υποχρεωτικών μετατάξεων, τη στιγμή που η περιοχή έχει στοχοποιηθεί ως μόνιμος χώρος υποδοχής των απορριμμάτων της Αττικής.


Αναφορικά με τη στάση των εργαζομένων, απέναντι στη νέα καθυστέρηση της μισθοδοσίας, που επιτείνει την ήδη άθλια οικονομική τους κατάσταση, κατατέθηκαν προτάσεις για λουκέτο σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, μη εξαιρουμένης της καθαριότητας και των Παιδικών Σταθμών. Τελικά επικράτησε η άποψη της πλειοψηφίας του Σωματείου, για καθημερινές συγκεντρώσεις στο Δημαρχείο, στις 10 το πρωί και τρίωρες στάσεις εργασίας στο τέλος της πρωινής βάρδιας και στην αρχή της απογευματινής. Μέχρι νεωτέρας…

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου