Δώσε τα αντισταθμιστικά στο Δήμο Φυλής, λέει στο Σγουρό ο Πάντζας

Ο Γιώργος Πάντζας, που διακρίνεται δίπλα στον πρώην Δήμαρχο Χρήστο Παππού,  έδωσε το παρών στη συγκέντρωση των εργαζομένων και παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ)
Στην αναστολή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά από αίτηση του Δήμου Λαγκαδά και στη δυναμική παρουσία των εργαζομένων του Δήμου Φυλής στην Περιφέρεια Αττικής οφείλεται το θετικό αποτέλεσμα, σημειώνει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας, ο οποίος με ανακοίνωσή του καλεί τον Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ) να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα, καταβάλλοντας εξ’ ολοκλήρου τα χρωστούμενα και τα συμφωνηθέντα αντισταθμιστικά για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Βουλευτή έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                              Αθήνα, 31/7/2013

Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ‘’ΛΥΣΗ’’ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΥΛΗΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ… ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, με θέμα τη λήψη απόφασης για τα αντισταθμιστικά οφέλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων υπέρ του Δήμου Φυλής, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας μαζί με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και μέλος της νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αττικής, Κώστα Βάβουλα, καθώς και πλήθος εργαζομένων του Δήμου Φυλής, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής στη Λεωφόρο Συγγρού, προκειμένου να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. 
Η έντονη παρουσία των εργαζομένων του Δήμου Φυλής προκάλεσε, εκτός από τον εκνευρισμό του Περιφερειάρχη κ. Σγουρού, την απόδοση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι μέρος των αντισταθμιστικών για τη διαχείριση των απορριμμάτων που γίνεται στο Δήμο Φυλής.
Δόθηκε, λοιπόν, ανάσα στους ταλαιπωρημένους εργαζόμενους, που παρέμεναν απλήρωτοι επί σχεδόν 2 μήνες. Η λύση στο αδιέξοδο δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο που ανέστειλε την απόφασή του για το Δήμο Λαγκαδά και έτσι, μετά την πίεση που ασκήθηκε και στον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό, ο ίδιος αναγκάστηκε να αποδώσει το συγκεκριμένο κονδύλι των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Κατά την διαμαρτυρία των εργαζομένων ο κ. Πάντζας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τη λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων του Δήμου Φυλής, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες εξαιτίας της μη καταβολής των αντισταθμιστικών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δήμο από τον κ. Σγουρό, έδωσε η αναστολή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το Δήμο Λαγκαδά, και όχι ο κ. Σγουρός. Ας αφήσουν λοιπόν τις πανηγυρικές ανακοινώσεις στον ΕΔΣΝΑ και ας κοιτάξουν να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα, καταβάλλοντας εξ’ ολοκλήρου τα χρωστούμενα και τα συμφωνηθέντα αντισταθμιστικά για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τόσο ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων, όσο και οι πρακτικές που ακολουθούνται από τον κ. Σγουρό, είναι αντίθετες με την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για το μεγάλο αυτό ζήτημα και το έχουμε τονίσει επανειλημμένως και σε όλα τα επίπεδα μέσα και έξω από τη Βουλή…»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου