Μας έχει χαζέψει ο Μπουραΐμης…

Είναι γεγονός ότι αν δεν κατανοήσετε το παρακάτω κείμενο που απομονώσαμε από την ομιλία του Δημήτρη Μπουραΐμη θα τα βάλετε με τη νοημοσύνη σας, Πριν το κάνετε σας ενημερώνουμε ότι ούτε εμείς καταλάβαμε τίποτα. 
Δείξτε το όμως, καλού-κακού στους γνωστούς σας, μήπως καταλάβουν εκείνοι. Ειδικά σε δημότες άλλων Δήμων και δεν έχουν χαζέψει εντελώς, όπως εμείς, με αυτά που ακούμε κάθε μέρα…
«Ο Ελληνικός Πολιτισμός ήταν πάντα ένας Πολιτισμός του Φωτός και της Αγάπης. Όμως αυτό ακριβώς το κεντρικό του στοιχείο, το Φως και η Αγάπη μεταμορφώθηκε και βρήκε την ολοκλήρωσή του χάρη στη Χριστιανική Θρησκεία. Όπως εξήγησε πρόσφατα ένας από του φωτισμένους Ιεράρχες μας, στο Χριστιανισμό και συγκεκριμένα στην Τριαδικότητα του Θεού, που είναι, ταυτοχρόνως, Ένας και Τρεις, βρίσκεται η τελείωση, η πραγματική μορφή της Αγάπης. Γιατί για να υπάρχει Αγάπη δε φτάνει ένας. Χρειάζεται εκείνος που δίνει κι εκείνος που εισπράττει. Ν’ αγαπάς και ν’ αγαπιέσαι. Δεν είναι Αγάπη λοιπόν εκείνη που ως μόνο αντικείμενο έχει τον ίδιο τον εαυτό της. Οι Θεοί των Αρχαίων Ελλήνων δεν αγαπούσαν και ο Θεός χωρίς την Τριαδικότητα δεν μπορεί ούτε να αγαπήσει, ούτε να αγαπηθεί. Να λοιπόν γιατί η Τριαδικότητα του Θεού μεταμορφώνει, ολοκληρώνει και εξηγεί την Αγάπη. Όπως αγαπά ο Πατέρας του Υιό και ο Υιός τον Πατέρα». 
Δείτε, για του λόγου το αληθές και το βίντεο:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου