Φανουρόπιτα στο Ζεφύρι, με το βλέμμα στο πανηγύρι της Παναγίας

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ραφτέλης, η πρώην Δήμαρχος Φωτεινή Γιαννοπούλου, ο επικεφαλής της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Σάββας Σάββας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Μανωλάς και Θανάσης Σχίζας. Μετά την ολοκλήρωση της λιτάνευσης ο Δήμος Φυλής πρόσφερε κέρασμα στο κτίριο του ΚΑΠΗ, όπου μεταφέρθηκε η εορταστική ατμόσφαιρα
Μπορεί το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου να βρίσκεται στη σκιά του Ιερού Ναού Παναγίας Γρηγορούσας που είναι και η πολιούχος του Ζεφυρίου. Όμως στη συνείδηση των κατοίκων της πόλης αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο λατρείας με τον οποίο έχουν ταυτισθεί ψυχικά οι ενορίτες του Ζεφυρίου. Γι αυτό και στο διήμερο της πανήγυρης, που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Αυγούστου δεκάδες θρησκευόμενοι συνέρευσαν για να πάρουν την ευλογία του Αγίου, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που πρόφεραν την παραδοσιακή φανουρόπιτα. 
Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου συνέβαλε στη λαμπρότητα της πανήγυρης, αλλά βοήθησαν ο Δήμος, η Φιλαρμονική του Δήμου Αχαρνών, αλλά και η παρουσία των επισήμων. Γι αυτό και ο πατήρ Άγγελος θεώρησε επιβεβλημένο να εκφράσει τις ευχαριστίες του και να ανανεώσει το ραντεβού με τους θρησκευομένους για την πανήγυρη της Παναγίας Γρηγορούσας, που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 6,7 και 8 Σεπτεμβρίου.
Δείτε στιγμιότυπα από τη λιτάνευση, στο βίντεο που ακολουθεί:
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου