Πάει για λουκέτο το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ
Δεν δεσμεύονται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία ότι δεν θα κλείσει το Αστυνομικό Τμήμα Ζεφυρίου. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που απέστειλε στον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου Ζεφυρίου, Γιάννη Μαυροειδάκο ο Προϊστάμενος του Κλάδου οργάνωσης και ανθρώπινου δυναμικού της ΕΛΑΣ, Υποστράτηγος Αναστάσιος Λάσκαρης.
Μάλιστα από τη διπλωματική διατύπωση του εγγράφου, σε συνδυασμό με την καθημερινή αποδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Ζεφυρίου σε προσωπικό και μέσα προκύπτει ότι η απόφαση κατάργησής του είναι θέμα χρόνου.  "Στο πλαίσιο αυτό (της καλύτερης αστυνόμευσης), εξετάζεται και αξιολογείται και η λειτουργία και η αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών που εδρεύουν στο Δήμο (Δημοτική Ενότητα) Ζεφυρίου, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί, μέχρι στιγμής, οποιαδήποτε απόφαση περί καταργήσεως ή συγχωνεύσεως αυτών. Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν με γνώμονα το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον και θα είναι προσαρμοσμένες στις πραγματικές ανάγκες αστυνόμευσης της περιοχής του Δήμου Ζεφυρίου και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της" τονίζεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο. 
Την απάντηση της ΕΛΑΣ προκάλεσε «επιστολή απόγνωσης» του Γιάννη Μαυροειδάκου προς τον Πρωθυπουργό, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία περιγράφει ανάγλυφα την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Ζεφύρι και ζητά διαβεβαιώσεις ότι δεν θα καταργηθούν τα Αστυνομικά Τμήματα Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων, αλλά και ότι θα ενισχυθούν με προσωπικό και μέσα.

«Εκτός της γραπτής απάντησης που μου δόθηκε υπήρξε και επικοινωνία με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού κ. Δένδια όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσω αναλυτικά ότι θα πρέπει να αποφευχθεί οποιαδήποτε σκέψη για κλείσιμο η συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων που υπάρχουν στο Δήμο Φυλής.
Ωστόσο, κατά την άποψη μου, πρέπει να υπάρξει το συντομότερο δυνατό, συνάντηση της Διοίκησης του Δήμου μαζί με τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και να απαιτήσουν επάνδρωση των Αστυνομικών Τμημάτων και αυστηρή εφαρμογή των νόμων, γιατί η κατάσταση στην περιοχή μας πηγαίνει καθημερινά από το κακό στο χειρότερο», τόνισε ο Γιάννης Μαυροειδάκος, ο οποίος συνεχίζει, ακάθεκτος, τον ασυμβίβαστο χαρτοπόλεμο, κατά πάντων που ξεκίνησε, πριν από τρεις μήνες με παρέμβασή του στον ΟΑΣΑ για τη γραμμή 735 του Ζεφυρίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου