Δεν ξέρει από φτώχεια ο Πυργοδεσπότης της Φυλής…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΪΜΗΣ
Αν αυτά που είπε ο Δημήτρης Μπουραΐμης για τους εργαζομένους του Δήμου Φυλής τα έλεγε κάποιος άλλος, θα χρειαζόταν ψυχανάλυση. Όμως ο Δήμαρχος Φυλής δεν την χρειάζεται επειδή ο λόγοι που τα είπε όλα αυτά είναι γνωστοί. 
Ο πρώτος είναι ότι δεν έχει κάνει φτωχός. Σπούδασε στο εξωτερικό με τα λεφτά της οικογένειάς του κι εν συνεχεία θήτευσε στα πολιτικά γραφεία, με τη βοήθεια των οποίων αναδείχθηκε Δήμαρχος το 1998 στη Χασιά κι εν συνεχεία το 2010 στον Καλλικρατικό Δήμο Φυλής. 
Ο δεύτερος είναι ότι δεν έχει αντίληψη της κοινωνικής πραγματικότητας. Δεν γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Φυλής δεν αντέχουν ούτε μια μέρα καθυστέρησης στη μισθοδοσία. Οι περισσότεροι παίρνουν κάτω από 1000 ευρώ κι ο μισθός τους δεν φτάνει ούτε για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα χαράτσια. Άλλοι έχουν δόσεις για τα σεισμοδάνεια, που ξέχασε να αναφέρει στην επέτειο των σεισμών, όταν έλεγε ότι όλοι μαζί ανοικοδομήσαμε την πόλη. Όφειλε ακόμα να γνωρίζει ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν λεφτά για παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις ή που είναι άνεργα. Κι ότι το Σεπτέμβρη χρειάζονται χρήματα για τα σχολικά και τα φροντιστήρια, για τα οποία τόσα καλά λόγια είπε στην τελετή βράβευσης του ΑΛΦΑ. 
Αδυνατεί, λοιπόν, να πιάσει το σφυγμό της κοινωνίας ο Πυργοδεσπότης της Φυλής. Απομονωμένος στο ανάκτορό του, με μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας το τηλέφωνό του, είναι φυσικό να μην γνωρίζει τι τραβάει ο κόσμος. 
 Άλλωστε, όπως λέει και το γνωμικό, ο χορτασμένος δεν καταλαβαίνει την πείνα του νηστικού… 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου