Το ΑΛΦΑ γράφει τη δική του ιστορία…

Η μεγαλύτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν το χειροκρότημα των επιτυχόντων στο
Διευθυντή Σπουδών,  Απόστολο Ραβάνη...
Το ΑΛΦΑ γράφει τη δική του ιστορία, Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα από την καθιερωμένη τελετή βράβευσης των επιτυχόντων του φροντιστηρίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 13 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Φυλής. Μέσα στα εικοσιεπτά χρόνια λειτουργίας του, το ΑΛΦΑ έχει προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην εργατούπολη των Άνω Λιοσίων, βοηθώντας τους νέους της να διαβούν τις πόρτες των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κι ανοίγοντας νέους δρόμους στη ζωή τους. Το ειδικότερο συμπέρασμα είναι ότι σε μια πολύ δύσκολη εξεταστική χρονιά σαν τη φετινή, το ΑΛΦΑ είχε 110 επιτυχίες, διατηρώντας ψηλά το ποσοστό του.
Φυσικά δεν ήταν τα μόνα συμπεράσματα που θα μπορούσε να αποκομίσει κανείς από την εκδήλωση. Όπως για παράδειγμα ότι το κλειδί της επιτυχίας του ΑΛΦΑ, είναι η φιλοσοφία του, τα συστατικά της οποία αναδείχθηκαν, παρεμπιπτόντως στη διάρκεια της εκδήλωσης, ακόμα κι από τις χιουμοριστικές αναφορές των επιτυχόντων στο Διευθυντή Σπουδών Απόστολο Ραβάνη, αλλά και στους άλλους συντελεστές του Φροντιστηρίου.
Ο τελευταίος δεν απέφυγε τον πειρασμό να συμβουλεύσει τους επιτυχόντες, ακόμα και στην τελετή βράβευσης, επισημαίνοντας ότι στόχος τους δεν πρέπει να είναι να περάσουν τα μαθήματα, αλλά να μάθουν το γνωστικό τους αντικείμενο. Και πρόσθεσε, αποκαλύπτοντας το δεύτερο μεγάλο μυστικό του ΑΛΦΑ, ότι το φροντιστήριο ήταν και δεν θα πάψει να αποτελεί μέλος της οικογένειάς τους.
Δικαιολογημένα απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των επιτυχόντων, όταν συγκινημένος ανέγνωσε τις χιουμοριστικές αλλά γεμάτες αγάπη αναφορές τους γι’ αυτόν, στην περγαμηνή που εν είδει τιμητικού διπλώματος του απένειμαν.
Υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από αυτήν για ένα δάσκαλο;

Οι επιτυχόντες του ΑΛΦΑ, στην καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία
Δείτε απόσπασμα από την τελετή, στο βίντεο που ακολουθεί: 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου