Ενωτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τη Χωματερή

ΠΕΤΡΟΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ
ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΒΙΡΒΙΛΗ
 
Ακόμη μια ηλιόλουστη μέρα που οι νοικοκυρές θα την απολάμβαναν αερίζοντας το σπίτι τους, απλώνοντας τα φρεσκοπλυμένα ρούχα τους, πίνοντας καφέ με την γειτόνισσα στη βεράντα . Όχι όμως στο Δήμο μας. Μυρίζει φριχτά.
Στο Δήμο της χωματερής, της εγκληματικότητας, της φτώχειας, της μιζέριας, των ανθρώπων που δεν χαμογελούν πια, των εργαζομένων στο Δήμο που έχουν εξαρτήσει τη ζωή τους σε αυτό που καταδικάζει τα παιδιά τους και όλους μας σε αργό θάνατο, τα σκουπίδια.
Σκουπιδάνθρωποι του Δήμου Φυλής επιτέλους ενωθείτε απέναντι στον κοινό εχθρό. Καταδικάστε την υποβάθμιση, την μιζέρια, την φτωχοποίηση, το έγκλημα που έχει συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια με την ανοχή όλων μας, πιστεύοντας τα ψεύτικα λόγια κάποιων που υποσχόντουσαν και υπόσχονται δουλειές και ανάπτυξη μέσω του καρκίνου. Ανάπτυξη και σκουπίδια είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν. 
Απαιτήστε!! Ποιότητα ζωής. Το δικαίωμα να αναπνέουμε καθαρό αέρα. Το δικαίωμα για υγεία. Το δικαίωμα του παππού να πηγαίνει το εγγόνι στο πάρκο. Το δικαίωμα να περπατάμε χωρίς να κινδυνεύει η ζωή μας. 
Θεωρώ ότι η επίσκεψης της επιτροπής αναφορών της Ε.Ε. ήταν ένα κορυφαίο γεγονός για την περιοχή στο οποίο δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία. Δεν υπήρχε κινητοποίηση. Τραγικό λάθος των διοργανωτών που δεν ενημέρωσαν εγκαίρως τους Δημότες. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης μας απέδειξαν για ακόμη μια φορά την ασημαντότητα τους. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν, είναι να διδάσκουν δημοτικούς χορούς, να στήνουν πανηγυράκια και να ζητούν επιχορηγήσεις. Οι Δημοτικές παρατάξεις πιάστηκαν στον ύπνο ακόμη και η παράταξη που υποστηρίζω, που έστειλε μόνο τον αντιπρόσωπο μας, τον πρώην Δήμαρχο Άνω Λιοσίων Σταμάτη Γιώργα. Ο νυν Δήμαρχος έλαμψε δια της απουσίας του. Δεν συζητώ για τον περιφερειάρχη που θεωρεί ότι για λόγους Δημοσίας υγείας πρέπει να δεχόμαστε τα σκουπίδια της Πελοποννήσου και της Μυκόνου όπως φαίνεται από κάποιες Δημοσιεύσεις. Σε λιγάκι, αν εμείς συνεχίσουμε τον ύπνο του δικαίου, θα φέρνουν για κάψιμο τα σκουπίδια όλης της Ελλάδας επικαλούμενοι πάλι λόγους Δημοσίας Υγείας. Η δική μας υγεία βλέπεις δεν είναι Δημόσια. Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ, στους βουλευτές του και τους τοπικούς εκπροσώπους του. 
Δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω την απραξία όλων μας, την μικροπολιτική των Δημοτικών παρατάξεων και των πολιτιστικών φορέων όχι μόνο του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Τα μικρό-σωματίδια της καύσης κύριοι από τέτοιου μεγέθους εργοστάσια που σχεδιάζουν να κάνουν, θα μολύνουν τον αέρα του μισού λεκανοπέδιου. Και ο αέρας δεν στέκεται μόνο πάνω από την Φυλή. Παραμερίστε λοιπόν τις μικροδιαφορές και τις σκοπιμότητες που σας χωρίζουν φορείς των πόλεων της Δυτικής Αττικής. Συζητείστε και καλέστε σε ενωτικό συλλαλητήριο όλους τους Δημότες της Δυτικής Αττικής, για να δείξουμε με βροντερή φωνή την αντίθεση μας στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ζωής μας. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου