Φρου-φρου κι αρώματα από την κυρία Δήμου, σε Νομαρχία και Περιφέρεια

Πολλή ρεκλάμα, αλλά μηδέν έργο, για την περιοχή, σε Νομαρχία και Περιφέρεια,
από τη Σταυρούλα Δήμου

Πολλά χρόνια στα κοινά, αλλά μικρή προσφορά στην πόλη. Η φράση αυτή συμπυκνώνει την πολύχρονη παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Σταυρούλας Δήμου στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση. Και δεν αναφερόμαστε στο σημείο του βιογραφικού της που περιγράφει τους αγώνες της ως μέλους του …δεκαπενταμελούς, για την ίδρυση Γυμνασίου στα Άνω Λιόσια.ΚΛΙΚ ΕΔΩ (Παρεμπιπτόντως, η ικανοιποίηση του αιτήματος δεν την ωφέλησε ιδιαίτερα, γιατί δεν της άνοιξε την πόρτα του Πανεπιστημίου, όπως θα άξιζε σε μια φιλομαθή μαθήτρια που βγήκε στους δρόμους για την Παιδεία).

Μιλάμε για την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου επί Δημαρχείας Σταμάτη Γεώργα υποστήριξε σθεναρά την δημιουργία του αμαξοστασίου της ΕΑΣ στο Πανόραμα, με το επιχείρημα ότι θα αποτελούσε …κόσμημα για την περιοχή. Αλλά κι από το 1994 που εκλέχθηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος, μέχρι το 2010, που ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκης καταργήθηκε από τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό. Kι ας θήτευσε σε θέσεις ευθύνης, όπως της Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου και της Αντινομάρχου. Βέβαια ούτε η παράταξη στην οποία ανήκε έχει να παρουσιάσει επιτεύγματα στον τομέα των έργων. Στην πραγματικά υποβαθμισμένη Δυτική Αττική πραγματοποίησε από το 2003 μέχρι το 2012 165 έργα, προϋπολογισμού 239, 64 εκατ. ευρώ από τα οποία τα περισσότερα αφορούν σε μελέτες, ασφαλτοστρώσεις και ηλεκτροδοτήσεις δρόμων και αποκαταστάσεις ζημιών. Παροιμιώδη έχουν μείνει μερικά έργα όπως η μελέτη βελτίωσης της χάραξης της Βόρειας σύνδεσης Φυλής-Θριασίου, που κόστισε 700 χιλ ευρώ και η ανάδειξη τεχνικού συμβούλου υποστήριξης στο έργο αποχέτευσης του Θριασίου πεδίου, που έφτασε το 1,19 εκατ. ευρώ. Το ίδιο συνέβη και στην περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου Φυλής, όπου τα έργα που υλοποίησε η Νομαρχία είναι ήσσονος σημασίας και αφορούν κυρίως σε συντηρήσεις οδοποιΐας.

Αλλά κι από τη θητεία της κυρίας Αντιπεριφερειάρχου στην Περιφέρεια Αττικής, την τελευταία τριετία, ο Δήμος Φυλής επωφελήθηκε μόνο με τρεις μελέτες κι αυτές πανάκριβες ΚΛΙΚ ΕΔΩ. Εξάλλου απέναντι στα μεγάλα προβλήματα του Δήμου Φυλής δηλαδή στη Χωματερή, στα αντισταθμιστικά και στην απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών στις οποίες επεκτάθηκε η Χωματερή, η Αντιπεριφερειάρχης προτίμησε να σιωπήσει, ιδιαίτερα όταν ο Δήμαρχος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό. Πριν πάντως από την κόντρα είχε τακτοποιηθεί ο γιος της Γιώργος σε θέση Επιστημονικού Συνεργάτη του Δημάρχου Φυλής Δημήτρη Μπουραΐμη ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Εκεί που πραγματικά πλειοδότησε η κυρία Δήμου ήταν στη δημόσιες σχέσεις. Ταξίδια, συνέδρια παρουσία σε πίτες και σε πανηγύρια. Αποκορύφωμα οι Συναντήσεις Πολιτισμού σε Ελευσίνα, Μέγαρα και Άνω Λιόσια, με την τελευταία να κοστίζει 75 χιλ. ευρώ. Μια ζωή σαν μυθιστόρημα, που έλεγαν και τα εβδομαδιαία περιοδικά, άλλων εποχών. Αλλά επί της ουσίας τίποτα. 
Μόνο που τώρα ήρθε η ώρα της αποχώρησης. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ και με τον Πάγκαλο εκτός πολιτικού παιγνίου η Αντιπεριφερειάρχης θα κληθεί να αντιμετωπίσει χωρίς πλάτες τη σκληρή πολιτική πραγματικότητα των εκλογών του επόμενου Μάη. Η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι αδυσώπητη… 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου