Τίμησαν και φέτος της επέτειο άλωσης της Τριπολιτσάς οι Αρκάδες

Η εκδήλωση ανέδειξε όλο το πολύτιμο δυναμικό του Συλλόγου Αρκάδων,
 δηλαδή τον ομιλητή, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και φυσικά τα χορευτικά τμήματα,
που, χάρη στον Αχιλλέα Νταγιάντα, βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο 
Την επέτειο της άλωσης της Τριπολιτσάς τίμησε και φέτος, ο Σύλλογος Αρκάδων Φυλής. Στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Φυλής, ο ιστορικός Γιώργος Πραχαλιάς τόνισε, παρουσιάζοντας άγνωστα στο ευρύ κοινό ιστορικά γεγονότα, τη σημασία της κατάληψης της πόλης από τους επαναστάτες για την έκβαση του απελευθερωτικού αγώνα του 1821. 
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο ακροατήριο η αναφορά του ομιλητή στα ψυχικά προτερήματα του πρωτεργάτη της άλωσης Θεοδώρου Κολοκοτρώνη που τον ανέδειξαν στην ηγεσία των άτακτων ελληνικών σωμάτων. Πρωτοτυπία της φετινής ομιλίας η σύνδεση γεγονότων της άλωσης, με κλέφτικα τραγούδια που χόρεψαν τα χορευτικά του συλλόγου υπό την καθοδήγηση του πολύπειρου χοροδιδάσκαλου Αχιλλέα Νταγιάντα. Ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση που ανέδειξε την προσήλωση του Συλλόγου Αρκάδων στην παράδοση κι έκανε περήφανους τους παρευρεθέντες για τα ηρωικά κατορθώματα των προγόνων. 
Που ενδεχομένως πρέπει να παραδειγματίσουν τους απογόνους για μια νέα απελευθέρωση της χώρας. Από τα δεσμά των τοκογλύφων αυτή τη φορά…

2 σχόλια: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. Ο Δήμαρχος παραχωρεί για "σημαντικές" συγκεντρώσεις σαν το πανηγυράκι των Αρκάδων την αίθουσα εκδηλώσεων. Τις εκδηλώσεις της αντιπολίτευσης με θέματα όπως την χωματερή, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης σκουπιδιών δεν τις θεωρεί σημαντικές και δεν μας παραχωρεί την αίθουσα. Τι θα γίνει Σάββα; Μέχρι πότε θα τον ανεχόμαστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Βιρβίλη,

    Θεωρώ σημαντικές και ουσιαστικότατης σημασίας τις εκδηλώσεις με θέματα όπως την χωματερή, τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τις εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης σκουπιδιών.

    Ωστόσο, με όλο το σεβασμό, θεωρώ εξίσου σημαντικές τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Αρκάδων που διδάσκουν πώς γίνεται ο Έλληνας ελεύθερος, προσελκύουν τα νιάτα και σίγουρα ΔΕΝ είναι πανηγυράκι. Αν ήσασταν στην εκδήλωσή μας την Κυριακή , θα βλέπατε κι εσείς το επίπεδο του πολιτισμού που με κόπο και προσωπικές θυσίες όλο το Δ.Σ του Συλλόγου προσπαθεί να προσφέρει στους συμπολίτες μας και κυρίως στη νεολαία της πόλης μας.

    Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλώ δεχθείτε την πρόσκληση στην επόμενη εκδήλωσή μας το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Άνω Λιοσίων , ώρα 10 μ.μ στο αντάμωμα των Πολιτιστικών Συλλόγων Δυτικής Αττικής , για να δείτε από κοντά τη ποιότητα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούμε οι Αρκάδες του Δήμου μας, να μας γνωρίσετε στο περίπτερό μας και ,γιατί όχι, να γίνετε και μέλος του συλλόγου μας.



    Με ειλικρινή εκτίμηση και σεβασμό,

    Θεόδωρος Νικολάου
    Πρόεδρος Αρκάδων Δήμου Φυλής " Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή