Γλύτωσε από τα "νύχια" της ΕΥΔΑΠ ο Δήμος Φυλής


Θα απαλλαγεί, όπως φαίνεται, από το βραχνά του χρέους προς την ΕΥΔΑΠ, ο Δήμος Φυλής. 
Χάρη στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 38560/26-09-2013 των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών το χρέος του Δήμου Φυλής προς την ΕΥΔΑΠ «κουρεύεται» κατά 18, 7 εκατ. ευρώ, αλλά το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς με τις προσαυξήσεις είχε εκτιναχθεί στα 30 εκατ. ευρώ. 
Για την ακρίβεια χαρίζεται το χρέος που είχε σωρευθεί στην ΕΥΔΑΠ μέχρι και τις 31/12/2011, ενώ ο Δήμος θα πληρώσει μόνο το κόστος του νερού που έχει αγοράσει, για την ενίσχυση του δικτύου του τα δύο τελευταία χρόνια, δηλαδή από την 01/01/2012 μέχρι και σήμερα και το οποίο ανέρχεται στο ποσόν των 4,8 εκατ. ευρώ, χωρίς καμιά περαιτέρω επιβάρυνση.


Το ποσόν των 4,8 εκατ. ευρώ θα παρακρατηθεί από την επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, σε μηνιαίες δόσεις, από το 2015 μέχρι και το 2020, που σημαίνει ότι παρέχεται περίοδος χάριτος 1,5 έτους μέχρι να αρχίσει η παρακράτηση των δόσεων. Βέβαια στην περίπτωση του Δήμου Φυλής δεν υπάρχει μηνιαία επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, αφού παρακρατείται, στο σύνολό της, για την εξόφληση άλλων οφειλών κι έτσι η εξόφληση και του ποσού αυτού βρίσκεται στον αέρα…Από τα παραπάνω επαληθεύεται πλήρως το ρεπορτάζ του ΦΥΛΑΡΧΟΥ που από είχε προαναγγείλει, από τις 24 Σεπτεμβρίου, Ανάσταση για το Δήμο Φυλής, αν του χαρισθεί το χρέος προς την ΕΥΔΑΠ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Αλλά προς αποφυγήν παρανοήσεων, πρέπει να αναφερθεί ότι το κούρεμα του χρέους προς τις Εταιρίες Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης δηλ. προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, δεν αφορά μόνο στο Δήμο Φυλής, αλλά σε δεκάδες Δήμων και Δημοτικών Νομικών Προσώπων που υδρεύονται από τις εταιρίες αυτές. 
Τέλος, πρέπει να επισημανθεί η έλλειψη διορατικότητας κι ενημέρωσης από την πλευρά του Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη, που λίγο έλειψε να παραχωρήσει στην ΕΥΔΑΠ το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Φυλής, για τον συμψηφισμό της αξίας του με ένα χρέος το οποίο τελικά χαρίστηκε από την Κυβέρνηση, σε όλους τους Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου