Οι υπάλληλοι πληρώνουν τα σπασμένα του Μπουραΐμη

Πλήρη ανικανότητα να λειτουργήσει τις υπηρεσίες του Δήμου δείχνει η διοίκηση του Δήμου Φυλής. Την ώρα που προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών σπαταλώντας 15 χιλ. ευρώ για την ...ανάκτηση δεδομένων από σκληρό δίσκο, οι υπηρεσίες στερούνται του απαραίτητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τη λειτουργία τους, ακόμα και αυτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης του πολίτη, δηλαδή τα ΚΕΠ, το Ληξιαρχείο και το Δημοτολόγιο. 
Στα επίμονα αιτήματα των αρμόδιων υπαλλήλων η Διοίκηση του Δήμου αδιαφορεί πλήρως, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι υπηρεσίες αδυνατούν να λειτουργήσουν, ελλείψει χαρτιού και μελάνης στους εκτυπωτές. Την κατάσταση επιδεινώνει η μεροληπτική και μικροπολιτική αντιμετώπιση των εργαζομένων, οι οποίοι τοποθετούνται στις διευθυντικές θέσεις με κριτήριο την στάση τους απέναντι στη διοίκηση του Δήμου κι όχι με τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανικανότητας και απερισκεψίας είναι η πρόσφατη απόφαση της Δημοτικής Αρχής να λειτουργεί το ΚΕΠ των Άνω Λιοσίων και σε απογευματινή βάρδια. Παρόλο που τα στελέχη της υπηρεσίας τονίζουν, εδώ και καιρό ότι μπορεί να υπάρχουν οι τυπικές, αλλά όχι οι ουσιαστικές προϋποθέσεις, η Διοίκηση επέμεινε, με αποτέλεσμα στη δεύτερη, κιόλας, μέρα λειτουργίας της απογευματινής βάρδιας, να προκύψει το πρόβλημα. Πολίτης από το Καματερό, ο οποίος ζήτησε, το απόγευμα της Τρίτης, 22 Οκτωβρίου, Δελτίο μειωμένου εισιτηρίου, που χορηγείται σε ΑΜΕΑ, χειροδίκησε σε βάρος των υπαλλήλων οι οποίοι απλά του εξήγησαν ότι αδυνατούν να τον εξυπηρετήσουν επειδή ως κάτοικος Καματερού υπάγεται σε άλλη Περιφερειακή Ενότητα. 
Το πρωί της ίδια μέρας, στο ΚΕΠ Ζεφυρίου, τσιγγάνος εξύβρισε χυδαία υπάλληλο επειδή αρνήθηκε να θεωρήσει το γνήσιο της υπογραφής του λόγω φθορών στην αστυνομική του ταυτότητα. Τα δύο περιστατικά απλά αναδεικνύουν την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες και τις δύσκολες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι στην αυθαιρεσία των παραβατικών και κυρίως των τσιγγάνων, χωρίς την παραμικρή υποστήριξη. Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις που στελέχη της Διοίκησης του Δήμου ζήτησαν εξηγήσεις από υπαλλήλους, επειδή αρνήθηκαν, νόμιμα, να υποκύψουν στην εκβιαστική και εκφοβιστική συμπεριφορά τσιγγάνων. 
Πάντως οι υπάλληλοι του ΚΕΠ Άνω Λιοσίων, αρνήθηκαν να κάνουν την απογευματινή βάρδια, μέχρι η Διοίκηση του Δήμου να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα, εξασφαλίζοντας τη φύλαξη της Υπηρεσία και σκέπτονται να ζητήσουν την παρέμβαση των συνδικαλιστικών τους οργάνων και της ΠΟΕ ΟΤΑ.

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. Στο χωριό μου λένε όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει. Είμαι αντίθετος με τις επιλογές του Δημάρχου. Αλλά εδώ έχει δίκιο. Τα ΚΕΠ φτιάχτηκαν για να εξυπηρετούν εργαζόμενους γι’ αυτό και σχεδιάστηκαν για να δουλεύουν απόγευμα. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος που δεν λειτουργούν. Έλεος, οι υπάλληλοι να αφήσουν τις ανοησίες και να δουλέψουν. Κινδυνεύουν το ίδιο το απόγευμα όπως και τη μέρα. Να καλούν την Αστυνομία όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή