Διάκριση συντοπίτη μας στο εξωτερικό

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται σε κρίση, όμως τα Ελληνόπουλα εξακολουθούν να διακρίνονται στο εξωτερικό. Παράδειγμα ο συντοπίτης μας Γιώργος Νικολόπουλος, του οποίου το ταλέντο αναγνωρίστηκε στην 4η Εβδομάδα Διεθνούς Ηλεκτρονικής Μουσικής, του Ωδείου της Σαγκάης ΚΛΙΚ ΕΔΩ, που πραγματοποιήθηκε, από τις 19 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2013, στην Κίνα. Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού μουσικού γεγονότος βραβεύθηκαν και εργασίες νέων συνθετών, από την Κίνα και το εξωτερικό κι ανάμεσα σε αυτές του Γιώργου Νικολόπουλου, με τίτλο «Epilogue», ή Επίλογος, επί το ελληνικότερον. 
Για την ακρίβεια ο Γιώργος ήταν ένας από τους 23 συνθέτες που οι δουλειές τους ήταν, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, εξαιρετικές και παρουσιάστηκαν στο κονσέρτο των δημιουργών «Creation of the sounds», στις 20 και 21 Οκτωβρίου ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι διακριθέντες ήταν τιμώμενα πρόσωπα στην «Εβδομάδα Διεθνούς Ηλεκτρονικής Μουσικής» και φιλοξενήθηκαν με έξοδα των διοργανωτών. 
Ο Γιώργος Νικολόπουλος έχει κάνει ανώτερες μουσικές σπουδές, στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Έχει υπάρξει σπουδαστής, αλλά και δάσκαλος κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Άνω Λιοσίων. Αλλά επειδή λείπει αρκετά χρόνια στο εξωτερικό, θα σας τον θυμίσουμε κάνοντας αναφορά στο γενεαλογικό του δέντρο: Είναι γιος του Σπύρου Νικολόπουλου και της Ασημίνας Βλάχου. 
Αυτά μαζί με τα συγχαρητήρια και τις ευχές μας για νέες διακρίσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου