Τσαλαβουτούν στα λασπόνερα της Λίμνης οι αγωνιστές της Αριστεράς

Πραγματική Λίμνη στη διασταύρωση των οδών Πλουμπίδη και Μπελογιάννη, χωρίς η κατάσταση να είναι καλύτερη στους υπόλοιπους δρόμους της συνοικίας. Κάτω, στο σπίτι του Σωτήρη Αραμπατζή κολυμπούν για να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί από την οικοσκευή τους
Για τις εμβληματικές μορφές της Αριστεράς και της αγροτικής τάξης, ο αγώνας δεν τελείωσε. Μπορεί οι Νίκος Μπελογιάννης (ο άνθρωπος με το γαρύφαλο), Θανάσης Κλάρας (Άρης Βελουχιώτης), Νίκος Πλουμπίδης (ηγέτης του ΚΚΕ) και Μαρίνος Αντύπας (Κιλλελέρ) να έχουν περάσει στην Ιστορία, όμως η μνήμη τους εξακολουθεί να ταλαιπωρείται στα λασπόνερα της Λίμνης, στους δρόμους της οποίας, σαν από τραγική ειρωνεία, έχει δοθεί το όνομά τους. 
Πολύ περισσότερο ταλαιπωρούνται, εδώ και χρόνια, οι κάτοικοι της πολύπαθης συνοικίας, που γίνεται όνομα και πράγμα όταν βρέχει, καθώς τα νερά λιμνάζουν εκεί για μέρες. Το πολυπόθητο αποχετευτικό έργο δρομολογήθηκε επί Δημαρχείας Φωτεινής Γιαννοπούλου, αλλά η σημερινή διοίκηση του Δήμου Φυλής, παρά τις μεγαλοστομίες της δεν έχει κατορθώσει να το λειτουργήσει. Οι δρόμοι δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί, με αποτέλεσμα το χώμα και τα σκουπίδια να φράζουν τα φρεάτια, μέσω των οποίων διοχετεύονται τα νερά στον αποχετευτικό αγωγό. 
Βέβαια η ασφαλτόστρωση των δρόμων της Λίμνης εξαγγέλθηκε από το Δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη, στις αρχές του 2012, όμως δύο χρόνια αργότερα δεν έχει γίνει το παραμικρό. Στην πρόσφατη νεροποντή, τα φρεάτια φράχθηκαν και το ύψος του νερού ξεπέρασε το ένα μέτρο μπαίνοντας ορμητικά στα σπίτια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατοικία του Σωτήρη Αραμπατζή, στην οδό Μπουμπουλίνας 105, η οικοσκευή της οποίας υπέστη μεγάλες καταστροφές. 
Οι κάτοικοι υψώνουν κραυγή απόγνωσης, καθώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του χειμώνα. Θα τους ακούσει κανείς ή θα πρέπει να ελπίζουν ότι οι λαϊκοί αγωνιστές θα ξαναζωθούν πάλι τ’ άρματά τους;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου