Αντί στεφάνου, στη μνήμη του Σταύρου Αυγερινού και των άλλων παιδιών…

Ο Νίκος Χατζητρακόσιας προβληματίστηκε,
στην κηδεία του Σταύρου Αυγερινού
Δεν έχει ακόμα σαραντίσει ο Σταύρος Αυγερινός, το παιδί που έφυγε, από τροχαίο στην Πηνειού, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία. 
Στην πάνδημη νεκρώσιμη ακολουθία παρευρέθηκε κι ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων, Νίκος Χατζητρακόσιας, εκφράζοντας τη θλίψη των γονιών της πόλης για το τραγικό γεγονός. Όμως επειδή το τροχαίο συνέπεσε με τον τραυματισμό ενός ακόμα παιδιού, στον ίδιο δρόμο, ο Νίκος Χατζητρακόσιας σκέφθηκε ότι, παράλληλα με την προσπάθεια βελτίωσης των οδικών συνθηκών είναι ανάγκη να ενημερωθούν τα παιδιά σε θέματα οδικής ασφάλειας, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων. 
Άλλωστε η Ένωση Γονέων έχει, προ πολλού, επισημάνει την ανάγκη της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στα σχολεία, καταθέτοντας ολοκληρωμένη μελέτη στο Δήμο Φυλής. Μελέτη που , παρεμπιπτόντως, δεν έχει υλοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο, παρά την προσωπική δέσμευση του Δημάρχου, ενώπιον της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. 
Με αυτά τα δεδομένα η Ένωση αποφάσισε να διοργανώσει μια ενημερωτική ημερίδα, για γονείς και παιδιά, με στόχο την προστασία τους από τους κινδύνους που κρύβονται στους δρόμους. Μάλιστα, στην προσπάθειά της να βρει τους καλύτερους ομιλητές, δεν περιορίστηκε στους εγνωσμένου κύρους επιστήμονες Θανάση Παπακωνσταντίνου (Αστυνομικό Υποδιευθυντή) και Γωγώ Σταματοπούλου (Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης). Ζήτησε τη βοήθεια του απόλυτου ομιλητή Τάσου Μαρκουΐζου, του γνωστού οδηγού αγώνων που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην οδική ασφάλεια.
ΙΑΒΕΡΗΣ

Ενός πραγματικού ήρωα, που έχει διαθέσει τον προσωπικό του χρόνο για να πείσει το νεοέλληνα ότι στην άσφαλτο διακυβεύει τα σημαντικότερα αγαθά της ζωής του...
Δείτε αυτό το βίντεο, για να καταλάβετε γιατί δεν πρέπει να λείψετε από την αίθουσα του έβδομου Δημοτικού Άνω Λιοσίων, την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου (18:00). Γιατί κάθε χρόνο χάνονται, εξαιτίας της άγνοιας και της αμέλειας, πάνω από δύο χιλιάδες άνθρωποι στη ζούγκλα της ασφάλτου. Πληθυσμός όσο μιας πόλης σαν τη Χασιά…

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...

  1. Ωραιο άρθρο αλλα ημιτελες- να επισημανθει παρακαλω, οτι η εκδήλωση αποτελεί ΣΥΝ- διοργάνωση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Δυτικης Αττικης με την Ενωση Γονεων σε όλα τα επίπεδα (απο τις αφισες μεχρι τους συμμετεχοντες, οι οποιοι ειναι και απο τις δυο πλευρες).
    Η αψογη συνεργασία της Α/θμιας με την Ενωση είναι ενα εξισου σημαντικο θεμα να αναγραφεί ,μεσα σε πλαισια αυστηρου επαγγελματισμου και ευθυνης για την εκδηλωση. Επίσης αναφέρω και την παρουσία της Εθελοντικης Ομαδας ΚΟΥΡΟΣ Μεγαρων και τη δημιουργια ενος μινι κυκλοφοριακου παρκου στο χωρο της εκδήλωσης- Ευχαριστω πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή