Υπάρχει ακόμα χρόνος για λύση στον ΞΕΝΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

To θέμα του ΞΕΝΙΟΥ έχει πολλές πτυχές, αλλά ένα είναι βέβαιο: Ότι κάποιοι κάποιοι -και όχι οι εργαζόμενοι- θέλουν να αποκομίσουν οφέλη με φόντο τις Δημοτικές Εκλογές. Όμως εξίσου βέβαιο είναι ότι «πλανώνται πλάνην οικτράν» διότι πολύ σύντομα θα τεθούν όλα επί τάπητος και θα δοθεί σε όλα η βαρύτητα που τους αρμόζει. 
Ξεκινώ λοιπόν από την παραδοχή ότι οι εργαζόμενοι έχουν αδικηθεί κατάφωρα, παρόλο που, εγώ προσωπικά, πιστεύω ότι υπάρχει λύση, το φωνάζω δημόσια εδώ και πολλά χρόνια και οι απόψεις μου είναι γνωστές στους περισσοτέρους από τους εργαζόμενους. 
Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω ότι όταν κανείς δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες της Επιχείρηασης, εγώ έλεγα ότι, εν γνώσει των συνεπειών του νόμου, αναλαμβάνω Πρόεδρος για να μείνει ο ΞΕΝΙΟΣ ανοικτός. Το ποσό σοβαρό ήταν αυτό που έλεγα τότε (και λέω ακόμα) μπορεί να το καταλάβει ο καθένας όταν ακούει τον Δήμαρχο να λέει δημοσίως ότι φοβήθηκε να διορίσει ΔΙΟΙΚΗΣΗ διότι κανένας από τους συμβούλους του που είχαν εκλεγεί αλλά και ο ίδιος προσωπικά δεν τολμούσαν να ηγηθούν ενός ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ το οποίο θα καθοδηγούσε τον ΞΕΝΙΟ να καταλάβει, στα ερτζιανά, την θέση που του ανήκει, σαν ένα από τα παλαιότερα ραδιόφωνα, πανελλαδικά. 
Όμως δεν δέχθηκε την πρότασή μου και σα να μην έφτανε αυτό παρανόμησε διότι, εκ του αποτελέσματος, είχε παρέβη τον νόμο περί ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ (δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου) Α.Ε. ,Ε.Π.Ε., και το καταστατικό του ίδιου του φορέα. 
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η δήλωση ανάληψης της διοίκησης ενός φορέα που ουδείς άλλος επιθυμούσε, λόγω των επαπειλούμενων κυρώσεων της Εφορείας και του ΙΚΑ ,δεν είναι σημαντική. Όμως, όπως όλοι γνωρίζουν, η αδυναμία διορισμού διοικητικού Συμβουλίου ήταν η δικαιολογία της διοίκησης Μπουραΐμη για τη λύση κι εκκαθάριση της Επιχείρησης. Δεν πρόκειται λοιπόν για μια ασήμαντη λεπτομέρεια στο σήριαλ που λέγεται ΞΕΝΙΟΣ, αλλά το καθοριστικό γεγονός που οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο. 
Αλλά η παράθεση των ιστορικών γεγονότων δεν έχει καμιά αξία. Το θέμα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Η ζωή δεν περιμένει και η δικαστική διάγνωση της διαφοράς μπορεί να ζημιώσει τόσο τους εργαζομένους, όσο και το Δήμο. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα χαθεί η συχνότητα, το μεγάλο όπλο άμυνας του Δήμου Φυλής, απέναντι στη μιντιοκρατία. Ας ξανασκεφθούμε λοιπόν, όλοι μαζί, πως θα δοθεί η πρέπουσα λύση στο θέμα. 
Υπάρχει ακόμα χρόνος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου