Αχαριστία στους γιατρούς κι αναλγησία στους ασφαλισμένους...

Αποτελεί πραγματικό επίτευγμα της Κυβέρνησης. Έβγαλε στο δρόμο, διαμαρτυρόμενους, ανθρώπους που υπηρετούν, καθημερινά το κοινωνικό σύνολο με συνέπεια και ήθος. 
Πρόκειται για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, που η Πολιτεία σκέπτεται να ανταμείψει, απολύοντάς τους. Προηγουμένως φρόντισε να τους ελεεινολογήσει και να τους λασπολογήσει επειδή κάνουν το καθήκον τους, δηλαδή συνταγογραφούν με ρυθμό πολυβόλου, λες και δεν ξέρει ότι βλέπουν 200 ασφαλισμένους την ημέρα…
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι η αχαριστία της Πολιτείας απέναντι σε ανθρώπους που η κοινωνία τους έχει απονείμει τα εύσημα. Δεν πρόκειται για ένα συνδικαλιστικό θέμα κι άλλωστε οι γιατροί είναι καταξιωμένοι επιστήμονες κι έχουν τη δυνατότητα να επιβιώσουν χωρίς τον ΕΟΠΥΥ. Είναι ότι παράλληλα, κατεδαφίζεται το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με αποτέλεσμα το ύψιστο αγαθό να απευθύνεται μόνο σε εκείνους που μπορούν να πληρώσουν αδρά. 
Αποτελεί λοιπόν στοιχειώδη υποχρέωση της κοινωνίας να αντιδράσει, βλέποντας να μοιράζουν φυλλάδια κατά της κατάργησης του ΕΟΠΥΥ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ κι επιστήμονες σαν τον Δημήτρη Γκέλη, τον Γιάννη Μπουραΐμη και την Αγγελική Παπαδάτου, για να αναφερθούμε μόνο στο κλιμάκιο που βρέθηκε στο Ζεφύρι. Και που αντί η Πολιτεία να ανταμείψει ηθικά και υλικά, τους αναγκάζει να βγουν στο δρόμο για να εξηγήσουν το αυτονόητο.
Γι αυτό, πρέπει να δοθεί μαχητικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν την ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (19:00), ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ, ΣΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ. Δεν πρόκειται για τους γιατρούς, αλλά για το κοινωνικό σύνολο. 

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, ουδείς πιστεύει ότι αυτή η πολιτική οφείλεται στη γραφικότητα ενός Υπουργού. Για τον απλούστατο λόγο ότι δε διορίσθηκε μόνος του στην Κυβέρνηση. Τον διόρισε ο Πρωθυπουργός, τον αποδέχθηκε ο Αντιπρόεδρος και τον στηρίζει η πλειοψηφία των Βουλευτών. Γιατί οι αυταπάτες δεν βοηθούν κανέναν…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου