Ιδιωτικά συμφέροντα εξυπηρετούν οι απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ, λένε οι γιατροί

Ο Σταύρος Νικητόπουλος ήταν ο βασικός ομιλητής της συγκέντρωσης
Επτά δις ευρώ θα καρπωθούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας, από τις απολύσεις προσωπικού στον ΕΟΠΥΥ, αναφέρθηκε στη συγκέντρωση των γιατρών, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου, στο κινηματοθέατρο ΜΕΛΙΝΑ του Καματερού. 
Αναλύοντας τα οικονομικά μεγέθη, ο Διευθυντής των Υγειονομικών Υπηρεσιών Σταύρος Νικητόπουλος, ανέφερε ότι οι γιατροί αποδεικνύουν στον Υπουργό, με αριθμούς, πως με τις απολύσεις των γιατρών το κόστος της πρωτοβάθμιας φροντίδας θα τριπλασιασθεί και παρέθεσε στοιχεία από την υπηρεσία του, για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του. 
Πρόσθεσε ακόμα ότι ο αγώνας των γιατρών αποσκοπεί στη δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη και υπενθύμισε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, στελεχώνουν, εθελοντικά, τα Κοινωνικά ιατρεία που έχουν αναλάβει την πρωτοβάθμια φροντίδα όσων έχουν χάσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Αποχωρώντας από το βήμα, ο Σταύρος Νικητόπουλος απάντησε με το δικό του τρόπο στην γνωστή ατάκα του Υπουργού ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ κατάγονται από τις Βερσαλίες. "Ρώτησα τη μητέρα μου και μουε'ίπε ότι με γέννησε στους Αγίους Αναργύρους", τόνισε χαρακτηριστικά. 
Τη συμπαράστασή τους στο προσωπικό του ΕΟΠΥΥ εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης και Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων και αρκετός κόσμος. Δείτε στο βίντεο, απόσπασμα της ομιλίας του Σταύρου Νικητόπουλου:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου