Aθωώθηκε πανηγυρικά ο Δημήτρης Ραφτόπουλος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αίσιο τέλος έδωσε το 5μελές Εφετείο της Αθήνας, στο δικαστικό θρίλερ που ταλαιπώρησε για πάνω από μια δεκαετία το Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής, Δημήτρη Ραφτόπουλο. 
Μετά από μια μαραθώνια δικαστική διαδικασία που κράτησε τρεις μέρες, οι τέσσερις από τους πέντε δικαστές αποφάσισαν, το πρωί της Δευτέρας, 24 Μαρτίου, KΛΙΚ ΕΔΩ ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να απαλλαγεί από τις κατηγορίες, ενώ η δικαστής που μειοψήφισε έκρινε ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείτο ήταν πλημμέλημα κι είχε παραγραφεί από το 2003. 
Επί της ουσίας το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν ο Δημήτρης Ραφτόπουλος ο συντάκτης των δύο επίμαχων μελετών οδοποιΐας στο Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟ.ΠΑ) Άνω Λιοσίων. Δέχθηκε ακόμα ότι η υπερτιμολόγησή τους (για την οποία δεν ευθυνόταν ο κατηγορούμενος) δεν του απέφερε ούτε μια δραχμή κι ότι ο Δήμος Άνω Λιοσίων δεν υπέστη την παραμικρή ζημία, αφού το έργο της οδοποιίας εκτέλεσε η Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών έργων, η οποία ελεγχόταν εξ ολοκλήρου από αυτόν. Αποδείχθηκε ακόμα ότι δεν υπέστησαν ζημία το Ελληνικό Δημόσιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού το έργο, τελικά, χρηματοδοτήθηκε με πόρους του Δήμου Άνω Λιοσίων. 
Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έγινε δεκτή με ανακούφιση από τον κατηγορούμενο και τον ικανότατο συνήγορό του Διονύσιο Γκούσκο και με χειροκροτήματα από το πολυπληθές ακροατήριο. 
Ανάμεσα σε αυτούς που δήλωσαν παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραΐμης και οι πρώην Δήμαρχοι Άνω Λιοσίων Στέργιος Πανάγος, Βαγγέλης Χριστοφιλάκης και Χρήστος Παππούς. Μάλιστα οι τρεις τελευταίοι κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης. 
Στο πλευρό του Δημήτρη Ραφτόπουλου βρέθηκαν ακόμα πολλοί καθηγητές του Πολυτεχνείου κι ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Καρύδης, ο οποίος έκανε μια πραγματικά εμπεριστατωμένη κατάθεση στο δικαστήριο, πολλοί μηχανικοί και υπάλληλοι του Δήμου Φυλής κι αρκετοί προσωπικοί του φίλοι. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου