Πέρασαν στους 32 της Αθήνας, οι Παλαίμαχοι του μπάσκετ

Ξεκίνησαν χαλαρά, «για το ωραίο ταξίδι», που λέει ο ποιητής. Αλλά στην πορεία οι στόχοι άλλαξαν, καθώς οι νίκες διαδέχονταν η μια την άλλη. Κι επειδή «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», αποφάσισαν να το παλέψουν περισσότερο. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε κι έτσι η ομάδα Παλαιμάχων του μπάσκετ φιγουράρει ανάμεσα στις 32 καλύτερες ομάδες της Αττικής. 
Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται εύκολο, αλλά τα φαινόμενα απατούν, γιατί στο καλοοργανωμένο πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρόγιαννης» κατέβηκαν πολύ καλές ομάδες. Ομάδες που σε πολλές περιπτώσεις, είναι καλύτερες από αυτές που αγωνίζονται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Αθήνας. Όμως με παίκτες από την τρίτη φουρνιά του Λιοσιώτικου μπάσκετ, πλαισιωμένους από τους αειθαλείς Ηλία Κοσμίδη, Γιώργο Μαυροειδή και Γιώργο Συκαρά, που ανήκουν στις δύο προηγούμενες, τα πήγαν μια χαρά. Κι αυτό γιατί μερικοί από αυτούς είναι ταλαντούχα παιδιά, που απλώς δεν αξιοποιήθηκαν στην εποχή των παχέων αγελάδων, που ο ΔΑΣ είχε χάσει τον προσανατολισμό του. Και που, σίγουρα, δεν τους λες εύκολα βετεράνους, γιατί είναι απόλυτα μάχιμοι κι ετοιμοπόλεμοι για αγωνιστική ομάδα. 
Η συνέχεια προβλέπεται δύσκολη, αφού η ομάδα πρέπει να τερματίσει στην πρώτη τετράδα του ομίλου για να περάσει στη φάση των 16, με τελικό στόχο το «φάιναλ φορ. Όμως όλοι αισιοδοξούν κι ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αρχής γενομένης από το παιγνίδι με την ΑΕΚ Περιστερίου, την οποία αντιμετωπίζουν το Σάββατο 5 Απριλίου, στο Κλειστό της Ζωφριάς (20:45). 
Με την ελπίδα για μια καλή αρχή, που ως είθισται, αποτελεί το ήμισυ του παντός… 
Δείτε ένα βίντεο από τον αγώνα των Παλαιμάχων με τους Losvos:



Ιδού και οι τέσσερις όμιλοι των 32 ομάδων που πέρασαν στα πλέι οφ:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου