Γεύμα Αγάπης για 500 μοναχικούς και ηλικιωμένους δημότες, με οικοδέσποινα τη Τζένη Μπάρα

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το "Γεύμα Αγάπης" 
Μεγάλη συμμετοχή, απήχηση κι επιτυχία είχε το Χριστουγεννιάτικο «Γεύμα Αγάπης» που παρέθεσε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής σε περίπου 500 μοναχικούς και ηλικιωμένους συνδημότες μας, το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Δεκεμβρίου , σε ταβέρνα της Χασιάς. 
Εκτός από το πλούσιο μενού, η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την ορχήστρα του Αντιδημάρχου Χασιάς Σπύρου Μπρέμπου και τη χορωδία του ΚΑΠΗ. Το κέφι απογειώθηκε όταν ο Αντιδήμαρχος Χασιάς άρχισε να τραγουδά παραδοσιακά τραγούδια κι ο χορός δεν άργησε να φουντώσει.
Την εκδήλωση οργάνωσε από την πρώτη ως την τελευταία της λεπτομέρεια η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τζένη Μπάρα η οποία με τη στήριξη του Δημάρχου Χρήστου Παππού, κατάφερε να συσπειρώσει γύρω από τους συνεργάτες της στην Κοινωνική Υπηρεσία, ένα σύνολο εθελοντών αλλά και χορηγών οι οποίοι προσέφεραν τις πρώτες ύλες για το φαγητό, το μαγείρεψαν και το σερβίρισαν.
Εθελοντές με επικεφαλής την Αναστασία Κοντού συγκέντρωσαν δώρα (γραβάτες και γιορτινά αναμνηστικά )που προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Τηρώντας την παράδοση του τόπου μας, η εθελόντρια Δέσποινα Τσούτσουρα μαγείρεψε νηστήσιμα εδέσματα ενώ ανέβηκε στο βουνό και συνέλλεξε Πρωτοχρονιάτικες κρεμμύδες, οι οποίες στόλισαν γιορτινά το χώρο και προσφέρθηκαν στους γέροντες με την ευχή να πραγματοποιηθεί το έθιμο και να έχουν όλες οι οικογένειες υγεία και τύχη . 
Την εκδήλωση προλόγισε η συντοπίτισσα μας από το Ζεφύρι και γνωστή συγγραφέας Νατάσα Γκουτζικίδου η οποία μίλησε με θερμά λόγια για την Αναπληρώτρια Δήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής. «Με τη Τζένη έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Ζεφυρίου και ξέρω πόσο κοινωνικά ευαίσθητη είναι. Είστε τυχεροί που την έχετε στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου» είπε συγκινημένη η συγγραφέας. 
« Με εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού ανοίγουμε αυτή την πενταετία, μια ζεστή και ανθρώπινη αγκαλιά για όλους τους δημότες. Είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω την αίθουσας γεμάτη. Συγκινούμαι πραγματικά που ανταποκριθήκατε στη σημερινή μας πρόσκληση. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους τρείς συναδέλφους μου, προέδρους των Παιδικών Σταθμών, που χωρίς τη συμβολή και τη στήριξή τους θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί μια τόσο μεγάλη εκδήλωση. Ευχαριστώ επίσης τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Μπρέμπο που είναι σήμερα εδώ με το συγκρότημά του και δίνει ένα τόνο χαράς στη γιορτή μας. Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία» είπε στο σύντομο χαιρετισμό της η Τζένη Μπάρα. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη  ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος (ο οποίος έκανε την έκπληξη και κέρδισε τις εντυπώσεις όταν πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε), ο Πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού Χασιάς Βαγγέλης Σταματάκος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπή Γιάννης Κρεμμύδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κρητικός, ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδιασμού Εύπολις Γιώργος Αβράμης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων Χρήστος Καματερός, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χασιάς Ελένη Λιάκου, ο τοπικός σύμβουλος Στέλιος Νίκας. ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος και ο υπεύθυνος του προγράμματος της ΚΕΔΗΦ «Βοήθεια στο Σπίτι στο Ζεφύρι» Χρήστος Καρνάτσος. 
Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος ευχαριστεί για την προσφορά τους το Κρεοπωλείο Πλαβούκος -Θεοδωράκης , το Κρεοπωλείο Καμπόλης, το Κρεοπωλείο Έλατο, τον Γιώργο Χτιστάκη, τον παραδοσιακό φούρνο Μπουραϊμη στη Χασιά, το Σούπερ Μάρκετ Βελούχι , το ιχθυοπωλείο ο Κωστάκης και το Ζαχαροπλαστείο Το Ηπειρώτικο και όλους τους εθελοντές. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου