Ρεσιτάλ Λουμιώτη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Mερτικό από την πίτα της επιτυχίας ζήτησε ο Κώστας Λουμιώτης κι όχι άδικα...
To υψηλό επίπεδο της πολιτικής του συγκρότησης, απέδειξε και στη συνεδρίαση για τη ρύθμιση των χρεών του Δήμου Φυλής προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ο Κώστας Λουμιώτης. Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών όχι μόνο υπερψήφισε την πρόταση ρύθμισης, αλλά ζήτησε κομμάτι από την τούρτα της επιτυχίας, αφού, όπως πολύ σωστά είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο ανήκει, υποστήριξε τη θέσπιση της διάταξης, που ψηφίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου. Πολύ σωστή ήταν επίσης η επισήμανσή του ότι ο Δήμος θα πρέπει να προτείνει προς το Δημόσιο, ποσοστό συμψηφισμού μικρότερο του 5%, με το επιχείρημα ότι η κρατική επιχορήγηση προς τους Δήμους έχει μειωθεί δραματικά. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Λουμιώτης ενεργεί με υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου Φυλής. Στις αρχές Δεκεμβρίου φώναξε και πάλι «παρών», ενώνοντας τη φωνή του με αυτήν της πλειοψηφίας, στο θέμα της καταβολής των αντισταθμιστικών οφελών, από τον Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ). Επικοινώνησε με το γραφείο της Ρένας Δούρου, επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθεί ο Δήμος για να αντιμετωπίσει τις λειτουργικές του δαπάνες κι ενημέρωσε πρώτος την πλειοψηφία ότι το θέμα θα διευθετηθεί, όπως κι έγινε. Την ίδια υπεύθυνη στάση έχει δείξει και σε άλλα θέματα, όπως των εργαζομένων του Ξένιου, στο οποίο μεσολάβησε για τη εξεύρεση λύσης. 
Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι ο Κώστας Λουμιώτης έχει υποστείλει τη σημαία της αντιπολίτευσης. Απεναντίας ασκεί σκληρή κριτική, προβάλλοντας πολιτικά κι αυτοδιοικητικά επιχειρήματα, όπως έπραξε στο θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμού. 
Αλλά όταν πιστεύει ότι η κριτική αυτή θα πρέπει να ασκηθεί προς το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών κι όχι για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων. 

1 σχόλιο: Γράψτε το σχόλιο σας...