Υποψήφιος με Γκλέτσο, στις εθνικές εκλογές, ο Χατζητρακόσιας

ΚΑΤΩ, ο Νίκος Χατζητρακόσιας σε πρόσφατη φωτό με τον Απόστολο Γκλέτσο κι ΕΠΑΝΩ, ένστολος, πριν από ένα χρόνο, όταν ακόμα υπηρετούσε στον Ελληνικό Στρατό
Tην κάθοδό του, ως υποψήφιος Βουλευτής, στην Περιφέρεια Αττικής, με το κόμμα ΤΕΛΕΙΑ, του Δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου, γνωστοποίησε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Φυλής, Νίκος Χατζητρακόσιας. 
Ο Νίκος Χατζητρακόσιας συνδέεται με φιλία με τον Αποστόλη και τον εκτιμά για τις αρχές και την ευθύτητα του χαρακτήρα του. Έτσι δεν θα μπορούσε να πει όχι στο κάλεσμα που του απηύθυνε ο τελευταίος. 
Η εκτίμηση είναι αμοιβαία, αφού κι ο Γκλέτσος δηλώνει, δημόσια, την εκτίμησή του στο πρόσωπο του αναπληρωτή Δημάρχου, επισημαίνοντας ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα βιογραφικά του νέου κόμματος, αφού είναι απόστρατος Συνταγματάρχης, απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Διακήρυξη Αρχών της ΤΕΛΕΙΑΣ
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ύπνωσης, κατάπτωσης και αποδυνάμωσης, που ακολούθησε την «ψεύτικη» υλική ευμάρεια, της προ των μνημονίων εποχής, ΤΩΡΑ, είναι καιρός, όλοι εμείς, που συνεχίζουμε να ελπίζουμε, να οραματιζόμαστε και να προσπαθούμε, να αποδείξουμε ότι μας αξίζει και μας πρέπει άλλο μέλλον από αυτό που μας προσφέρουν και μας τάζουν.
Η αδράνεια και η παθητικότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το παρόν και το μέλλον μας βρίσκει πολέμιους. Πιστεύουμε στην πολιτική και ηθική Αναγέννηση που θα πυροδοτήσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα, που θα κάνει την Δημοκρατία μας να αναπνεύσει.
Η Δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα που εγγυάται και διατηρεί ζωντανή την διαδικασία μεταβολής των καταστατικών και συνταγματικών θεσμών, προκειμένου να βρει νέες, δικαιότερες πολιτικές μορφές. Η Δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να εκτρέφει την αδικία, το φόβο, την ταπείνωση, το ψέμα και τον ευτελισμό. Χρειαζόμαστε επιτέλους πολιτική ποιότητα και μέριμνα για τον άνθρωπο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Είναι καιρός να θυμηθούμε το αυτονόητο: ότι στην Ελληνική Δημοκρατία είμαστε όλοι πολιτικά ίσοι. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το ζήτημα της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης έχει αντικατασταθεί από το ερώτημα:
Μου επιτρέπεται να ελπίζω;
Ιδρύουμε την Τελεία, ως ένα ενιαίο πολιτικό κόμμα με σκοπό να επαναφέρει στην κοινωνική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου τα θεμελιακά αυτονόητα, που συγκροτούν την Ελληνική κοινωνία ως δύναμη αντίστασης στην υποδούλωση και καθιστούν τον Ελληνικό Λαό αυτόνομο και αυτεξούσιο μέσω της λειτουργίας των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών που δημιούργησε ο ίδιος.
-Δεν ανήκουμε σε κανέναν πολιτικό «-ισμό», είτε αυτός λέγεται καπιταλισμός, φιλελευθερισμός, σοσιαλισμός, κομμουνισμός ή ακραίος ατομικισμός. 
Διαχωρίζουμε μια και καλή τη θέση μας από ιδεολογήματα, που μας οδήγησαν στην καταστροφή, όπως εκείνα που ταλανίζουν τον άνθρωπο και δη τον πολιτικό άνθρωπο. 
Δεν επιθυμούμε πλέον να παράγουμε πολιτικά «ξύλινους» όρους όπως εξορθολογισμός, ανάπτυξη κλπ, ούτε θέλουμε άλλο όρους της οικονομίας για να καταδυναστεύουν τον άνθρωπο.

-Πιστεύουμε στη συλλογική αυτονομία. Σε όλα τα επίπεδα, εσωτερικά και εξωτερικά. Στη δημοκρατία καμία κοινωνική ομάδα δεν πρέπει να αφήνεται να έχει ειδική μεταχείριση και προνόμια έναντι μιας άλλης και να διεκδικεί «οφέλη» σε βάρος του κοινωνικού σώματος. 
Οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει επιτέλους να είναι η πηγή των θεσμών και των αξιών που αποτυπώνονται στους νόμους μας. Ας αφήσουμε τις αυταπάτες των αυτόκλητων εγγυητών της ύπαρξής μας.

-Πιστεύουμε στην ανάσταση της αληθινής ανθρωπιστικής Παιδείας, αυτής που δίνει την αληθινή φύση στο κοινωνικό ον, κάνοντάς το μέτοχο των αξιών που με κόπο και αγώνες κατέκτησε η ανθρωπότητα.
Η Παιδεία, η οποία κινδυνεύει τώρα όσο ποτέ άλλοτε, καθώς μετά από τόσες άσκοπες μεταρρυθμίσεις κατήντησε να μην έχει πλέον ανθρωπιστικό προσανατολισμό και να κινδυνεύει να περιέλθει σε πλήρη απογύμνωση και ευτελισμό.

-Πιστεύουμε στη Φρόνηση και στην κριτική σκέψη, που είναι συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας, που μόνο η αληθινή Παιδεία τα διασφαλίζει.
-Πιστεύουμε στην αυθεντική Πολιτιστική δημιουργία. Θεωρούμε ότι οι Έλληνες δεν έχουν απολέσει την δυνατότητα πρόσβασης στην Τέχνη, το Λόγο, τη Φιλοσοφία.
-Πιστεύουμε στις αξίες και τις ανάγκες που δημιούργησαν την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης, χωρίς όμως να αποδεχόμαστε οποιαδήποτε νέα μορφή Φεουδαρχίας και οιοδήποτε καθεστώς εκμετάλλευσης και υποδούλωσης, από όπου κι αν προέρχεται. Θα αγωνιστούμε για την Ευρώπη της Ισότητας, της Δικαιοσύνης, της Ελευθερίας, της Αδελφοσύνης ξεκινώντας όμως από την αρχή της Αξιοπρέπειας και της Αυτοδιάθεσης των ανθρώπων και των λαών της ευρωπαϊκής οικογένειας. 
-Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες βεβαιότητας, με το λαό, για το λαό, για τον κάθε άνθρωπο και –το σημαντικότερο- τις εκφράζουμε στην πράξη, υλοποιώντας εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
-Σχεδιάζουμε όλοι μαζί πάνω στην ορθή αξιοποίηση των πόρων. 
-Εστιάζουμε στο δυναμικό των Ελλήνων, που σε αυτή την πολύ δύσκολη φάση που πέρασε, απέδειξαν ΓΙΑΤΙ ο Ελληνισμός ΥΠΑΡΧΕΙ: επειδή ξέρει να αντιστέκεται και να αποδεικνύει αυτή του την ύπαρξη!
-Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε και να βελτιώσουμε δομές, με ταχύτητες στις οποίες δεν έχουν συνηθίσει οι δυνάμεις της συντήρησης ή αυτές του μηδενισμού. 
-Ενισχύουμε την παρουσία του Ελληνισμού (εντός και εκτός συνόρων), ξανακερδίζοντας την αίγλη, που αρμόζει στη χώρα, που γέννησε και πραγμάτωσε τις πανανθρώπινες αξίες.
-Επενδύουμε στην ψυχή και το δυναμικό του κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Κάθε πολίτης αυτού του τόπου, κάθε άνθρωπος, έχει αναφαίρετο δικαίωμα όχι μόνο στην επιβίωση, αλλά και στην ευτυχία. 
-Σε πολύ λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τους νέους που έφυγαν εκτός συνόρων πίσω. 
-Σφυρηλατούμε μια εύρωστη, ικανή και υγιή Ελλάδα για το παρόν και το μέλλον: την αληθινή Ελλάδα που θα χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας.
-Η Ελλάδα επιτέλους έχει στρατηγικό σχεδιασμό και όχι μόνο οράματα!
Καλούμε
Όλες και όλους να συνδράμουν με την παρουσία τους, την πίστη, την εργώδη προσπάθεια και την ελπίδα τους, ώστε να ξαναβρούμε ως άνθρωποι, ως πολίτες και ως λαός τα θεμελιακά μας αυτονόητα, που μας ξαναδίνουν το δικαίωμα και την ιερή υποχρέωση να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. 
Διεκδικούμε το αύριο που θα αρμόζει στα παιδιά μας και δεν δεχόμαστε σε αυτό καμία έκπτωση, κανένα εσωτερικό σύνορο, παρά μόνον τα όρια και τους όρους που προσιδιάζουν σε αυτούς που θέλουν να μετέχουν στην Ανθρωπιά, που βιώνουν και πραγματώνουν την Ανθρωπότητα με την καθημερινή τους προσπάθεια. 
Κάθε παράβαση αυτού του αυτονοήτου αποτελεί ύβριν και κάθε εκδήλωση απάθειας ή αποχής από αυτά τα δρώμενα συνιστά εθελουσία υποδούλωση. Ας δημιουργήσουμε μαζί τις μέρες που έρχονται αντί να παραμένουμε πειθήνια όργανα της νέας παγκόσμιας τάξης. Τελεία σε όλα αυτά. 


Ποιος είναι ο Απόστολος Γκλέτσος 
Γεννήθηκα το 1967 στο Βόλο, Μαγνησίας. Γιος του στρατιωτικού Ευστάθιου Γκλέτσου και της Βασιλικής Kαρδάση. Η καταγωγή μου είναι από τη Στυλίδα Φθιώτιδας. Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου έζησα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, σε διάφορα μέρη της ελληνικής επικράτειας. 
Υπηρέτησα στους Αλεξιπτωτιστές των Ειδικών Δυνάμεων για είκοσι εννέα μήνες, ως έφεδρος ανθυπολοχαγός. 
Έκανα σπουδές θεάτρου, στη σχολή Θεοδοσιάδη και εργάστηκα ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση. Έχω ασχοληθεί με πολλά επαγγέλματα και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχα επιχειρηματική δραστηριότητα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Στα πλαίσια αυτών των δραστηριοτήτων μου επιμορφώθηκα σε θέματα Στρατηγικής και Διατροφολογίας. 
Έχω μία δεκατριάχρονη κόρη, την Βαλίσια. 
Διετέλεσα Δημοτικός σύμβουλος για οκτώ χρόνια. Στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις εκλέχθηκα Δήμαρχος στο τόπο καταγωγής μου τη Στυλίδα. 
Στο τόπο καταγωγής μου ιδρύω την ΤΕΛΕΙΑ. Ένα νέο πολιτικό κόμμα, που μαζί με την ομάδα μου και όλους εσάς, θα βάλουμε τελεία σε πολιτικές νοοτροπίες και πρακτικές που μας πληγώνουν, για να υπάρξει επιτέλους ΠΡΑΞΗ.
Γι΄ αυτό ξεκινάμε μια επικοινωνία μαζί σας άμεση, ειλικρινή και πιστεύω ουσιαστική. 
Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου