Παρεμβάσεις του Δήμου Φυλής στον ΟΣΚ, για τα σχολεία

Ο Δημήτρης Τσίγκος έκανε
την πρώτη επίσκεψη στον ΟΣΚ
Δύο παρεμβάσεις στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) πραγματοποίησε η διοίκηση του Δήμου Φυλής.
Στην πρώτη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Τσίγκος συνάντησε τον Πρόεδρο του ΟΣΚ Ηρακλή Δρούλια, με θέμα τα προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει ο Δήμος Φυλής. Ο Δημήτρης Τσίγκος έθεσε τα ζητήματα της ανέγερσης του 8ου Δημοτικού και του 10ου Νηπιαγωγείου στη Ζωφριά και του Ειδικού Γυμνασίου στην περιοχή της Λίμνης και πήρε την απάντηση ότι δύσκολα ο ΟΣΚ θα βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει την ανέγερση των συγκεκριμένων σχολείων. 
Ακολούθησε επίσκεψη, στον Πρόεδρο του ΟΣΚ, τεχνικού κλιμακίου του Δήμου Φυλής, το οποίο αποτελούσαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σχίζας, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Χατζητρακόσιας και οι σύμβουλοι του Δημάρχου Γιάννης Λιάκος και Μαρίνα Νικολοπούλου. Παρευρέθηκε επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φυλής Αργύρης Αργυρόπουλος
Στη συνάντηση ξεκαθαρίστηκαν θέματα που αφορούν στους όρους δόμησης του οικοπέδου που προορίζεται για την ανέγερση του 8ου Δημοτικού σχολείου. Δρομολογήθηκε ακόμα το έργο της συντήρησης του κλειστού γυμναστηρίου Ζεφυρίου, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και η απαλλοτρίωση οικοπέδου που προορίζεται για την επέκταση του προαυλίου, στο 3ο Δημοτικό σχολείο Ζεφυρίου. Επίσης, τέθηκε στον Πρόεδρο του ΟΣΚ το ζήτημα της αποζημίωσης των ιδιοκτητών του οικοπέδου του 6ου Δημοτικού Σχολείου, στην περιοχή της Λίμνης, που ταλαιπωρούνται επί χρόνια. 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΣΚ επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση του 8ου Δημοτικού είναι μετέωρη, ενώ η ανέγερση του Ειδικού Γυμνασίου, που είναι ένα ακριβό και πρωτοποριακό έργο μπορεί να γίνει μόνο με ένταξη στο ΕΣΠΑ. Τέλος για την επίπλωση του 10ου Δημοτικού Σχολείου, που πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στις προσεχείς μέρες, ζήτησε να ακολουθηθεί η υπηρεσιακή οδός και δεσμεύθηκε ότι ο ΟΣΚ θα καλύψει τη σχετική δαπάνη.

Από τη δεύτερη επίσκεψη στον ΟΣΚ. Από αριστερά, Αργύρης Αργυρόπουλος, Γιάννης Λιάκος, Θανάσης Σχίζας, Ηρακλής Δρούλιας, Νίκος Χατζητρακόσιας και Μαρίνα Νικολοπούλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου