Στη μάχη κατά της κακοκαιρίας ο Δήμος Φυλής

Χιονισμένο το άγαλμα του καπετάν Μελέτη, στην Πλατεία του Δημαρχείου Φυλής
Από νωρίς το απόγευμα, τα μηχανήματα του Δήμου αναπτύχθηκαν στη Φυλή, για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς
Το εκχιονιστικό άρχισε, από νωρίς, να ρίχνει αλάτι στους δρόμους της Φυλής
Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς επιβιβάζεται στο εκχιονιστικό με κατεύθυνση προς τη Μονή Κλειστών
Σε πλήρη ετοιμότητα, για τη αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, βρίσκεται ο Δήμος Φυλής. 
Οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης και Δημήτρης Καμπόλης, που προΐστανται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας έχουν αναπτύξει στους δρόμους τα μηχανήματα του Δήμου και συγκεκριμένα ένα γκρέιντερ, τρία jcb και όλους τους μικρούς φορτωτές τύπου bobcat. 
Επίκεντρο της προσπάθειας του Δήμου είναι να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στη Φυλή, τόσο στο κέντρο, όσο και περιμετρικά, όπου υπάρχουν καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Ήδη από το απόγευμα της Τρίτης, 30 Δεκεμβρίου, το εκχιονιστικό του Δήμου, που τέθηκε σε λειτουργία μετά από ακινησία ετών, ρίχνει στους δρόμους αλάτι, που ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης είχε προνοήσει να προμηθευτεί από την Περιφέρεια. 
Εξάλλου, σε συνεργασία με την Αστυνομία, κρίθηκε σκόπιμο να απαγορευθεί η κυκλοφορία, στο δρόμο προς Δερβενοχώρια, μετά τις τελευταίες ταβέρνες της Χασιάς. 
Το προσωπικό του Δήμου θα επιδιώξει να μείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί, μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης και θα επαναλάβει την προσπάθεια από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τετάρτης, ώστε να αντιμετωπιστεί ο παγετός. 
Τέλος, στη Φυλή βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και έφτασε, επιβαίνοντας στο εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου, μέχρι την είσοδο της Μονής Κλειστών.

Η πρόβλεψη του καιρού για Παραμονή και Πρωτοχρονιά 
Στην Αττική την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο στο κέντρο της Αθήνας και αν και θα πέσουν κάποιες νιφάδες δε θα το στρώσει. Χιονόστρωση προβλέπεται από το Μαρούσι και πάνω και το χιόνι θα φτάσει τους 10 πόντους. Κανονικά θα το στρώσει στις βορειότερες περιοχές της Αττικής ενώ πιο πυκνή θα είναι η χιονόστρωση στα δυτικά του νομού, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, στα Βίλια, στην Κάζα, στην Οινόη και στις Ερυθρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 5 βαθμούς κελσίου. 
Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, σιγά-σιγά η βαρυχειμωνιά θα αρχίσει να υποχωρεί από τα δυτικά τμήματα της χώρας και θα επηρεάσει τις ανατολικότερες και νοτιότερες περιοχές.
Στην Αττική θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά του νομού ενώ χιονόνερο θα πέφτει στο κέντρο της Αθήνας και νοτιότερα. Βροχές θα πέσουν κυρίως στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 5 βαθμούς κελσίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου