ΧΑΤΖΗΤΡΑΚΟΣΙΑΣ: Κατεβαίνω με Γκλέτσο γιατί είναι έντιμος κι ευθύς

Ο Νίκος Χατζητρακόσιας
με τον Απόστολο Γκλέτσο
Ο Νίκος Χατζητρακόσιας δεν είναι τυχαίος. Ο Αναπλ. Δήμαρχος Φυλής διαθέτει εξαιρετικό επαγγελματικό βιογραφικό, ως απόστρατος Συνταγματάρχης-απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και ως απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. 
Αλλά και στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς έχει διακριθεί ως Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων, πριν αναδειχθεί, με την παράταξη του σημερινού Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, Αναπλ. Δήμαρχος, με αρμοδιότητα την Πολεοδομία και τη Δημοτική Περιουσία. 
Γόνος μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας από το Βόλο ο Νίκος Χατζητρακόσιας έφτασε ως εδώ με την αξία του. 
Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη η πρόταση να θέσει υποψηφιότητα ως Βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής. Του την απηύθυνε ο Πρόεδρος του κόμματος ΤΕΛΕΙΑ και Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος, που ψάχνει για ικανούς και αυτοδημιούργητους ανθρώπους. Εκείνος την αποδέχθηκε αμέσως κι εξηγεί τους λόγους:

Αποφάσισες να κατέβεις στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ως υποψήφιος Βουλευτής με τον Απόστολο Γκλέτσο. Για ποιους λόγους επέλεξες να συνεργαστείς μαζί του; 
Με το Πρόεδρο του κόμματος «Τελεία » μας συνδέει μια πολύ καλή φιλία από το παρελθόν. Αυτό βέβαια από μόνο του δεν αρκεί για να αποφασίσει κανείς να κατέβει μαζί του στις εκλογές. Ο Απόστολος, όπως ζητά από όλους να τον αποκαλούν, είναι ένα ιδιαίτερα δυναμικός, ευθύς, έντιμος και ειλικρινής χαρακτήρας. Είναι πετυχημένος Δήμαρχος, επανεκλεγμένος με πολύ μεγάλη πλειοψηφία λόγω του σημαντικού έργου που έχει κάνει στη πόλη του. Θεώρησα λοιπόν ιδιαίτερη τιμή το κάλεσμα του, και ανταποκρίθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη.
Γιατί να ψηφίσω «Τελεία » θα αναρωτηθεί ο ψηφοφόρος;
Η «Τελεία » έχει αποτυπώσει τις αρχές της στην ιδρυτική διακήρυξη, τονίζοντας ότι στην Ελληνική Δημοκρατία είμαστε όλοι ίσοι. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποδυνάμωσης, που ακολούθησε την «ψεύτικη» υλική ευμάρεια, της προ των μνημονίων εποχής, είναι καιρός, όλοι εμείς, που συνεχίζουμε να ελπίζουμε, να οραματιζόμαστε και να προσπαθούμε, να αποδείξουμε ότι μας αξίζει ένα άλλο μέλλον από αυτό που μας προσφέρουν και μας τάζουν. Καλούμε λοιπόν όλους και όλες να μας ψηφίσουν γιατί πιστεύουμε στη πράξη με τα μανίκια σηκωμένα και όχι στα ιδεολογήματα, γιατί θεωρούμε ότι καμία κοινωνική ομάδα δεν πρέπει να αφήνεται να έχει ειδική μεταχείριση και προνόμια έναντι μιας άλλης, γιατί πιστεύουμε στις αξίες και τις ανάγκες που δημιούργησαν την ιδέα της ενωμένης Ευρώπης, χωρίς όμως να αποδεχόμαστε οποιαδήποτε νέα μορφή Φεουδαρχίας εκμετάλλευσης και υποδούλωσης, γιατί έχουμε εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, γιατί έχουμε στρατηγικό σχεδιασμό και όχι μόνο οράματα για την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό. Γιατί θέλουμε την αληθινή Ελλάδα που θα χαιρόμαστε εμείς και τα παιδιά μας. 
Ποιοι είναι οι άνθρωποι που συμμετέχουν στη «Τελεία »; 
Η «Τελεία » είναι ένα νέο πολιτικό κόμμα στο οποίο μετέχουν άνθρωποι με βιογραφικά που δείχνουν ότι έχουν εργαστεί κι έχουν προσφέρει στη ζωή τους. Ο Απόστολος Γκλέτσος όταν απεύθυνε δημόσια πρόσκληση για συμμετοχή καθόρισε ότι πέραν των βιογραφικών προϋπόθεση συμμετοχής είναι η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια και η παρουσία ανθρώπων που δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί. 
Πόσο έτοιμοι είστε όλοι οι υποψήφιοί να δώσετε λύσεις και να δουλέψετε;
Όπως σας είπα έχουμε βιογραφικά που γράφουν την δράση μας και την προσφορά μας στη κοινωνία, στην αγορά εργασίας και στα λοιπά πεδία που έχουμε δραστηριοποιηθεί. Εμείς θέλουμε να κάνουμε την δουλειά και μπορούμε να τη κάνουμε. Δεν θεωρούμε ότι μέχρι τώρα αυτοί που μας διοικούσαν ήταν καλύτεροι γιατί με τις πράξεις τους μας οδήγησαν στην άσχημη κατάσταση που βρισκόμαστε.
 Έχετε εκλεγεί Δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Φυλής αυτό σημαίνει ότι αν εκλεγείτε βουλευτής θα αφήσετε αυτά σας την ιδιότητα. 
Σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την ερώτηση, μου δίνεται την ευκαιρία να διευκρινίσω προς όλους ότι η εκλογή μου ως βουλευτής δεν έρχεται σε αντίθεση με τη τιμή που μου έκαναν οι συνδημότες μου να με εκλέξουν δημοτικό σύμβουλο στη νέα Δημοτική Αρχή. Πέραν του τυπικού ότι δηλαδή η νομοθεσία επιτρέπει τη διπλή ιδιότητα, ουσιαστικά λέω σε όλους ότι θα είναι ευτύχημα για το τόπο μας και την ευρύτερη εκλογική μας περιοχή να εκλεγώ βουλευτής για να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις και από τη θέση αυτή που ο κόσμος θα με τοποθετήσει. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω καθημερινά όπως μέχρι σήμερα δοκιμασμένα έχω δείξει με ειλικρινή διάθεση, υπευθυνότητα, κι αποτελεσματικότητα να συμβάλλω μέσα από τη νέα πολιτική δύναμη στο καλό της πατρίδας μας και της περιοχής μας. 
Υπάρχει κάτι τελευταίο που θα ήθελες να πεις στους συμπολίτες σου ψηφοφόρους λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες αυτές εκλογές; 
Πιστεύω ότι ο βουλευτής δεν θα πρέπει να είναι κατ΄ επάγγελμα πολιτικός, αλλά ένας από εμάς τους καθημερινούς ανθρώπους, που ζει ανάμεσα μας κι αφουγκράζεται τα προβλήματα, έχοντας ως μεγαλύτερη πολιτική αρετή να λέει μόνο την αλήθεια. Επειδή λοιπόν δεν είμαστε όλοι ίδιοι και στο κοινοβούλιο πρέπει να ακουστούν όλες οι φωνές, θέλω να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους διαβεβαιώσω πως αν με αξιώσουν, αν μας αξιώσουν να μπούμε στην Βουλή, δεν θα τους προδώσουμε ποτέ! Για το λόγο αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη με τη ψήφο τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου