Πολιτισμένο κλίμα στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής

Από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν στη συνεδρίαση, σε υποστηρικτικό ρόλο, ο Γ. Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος, η Διευθύντρια Διοικητικού Έφη Κοντούλα και οι τμηματάρχες Δημήτρης Αντωνίου και Κατερίνα Βασιλοπούλου
Τα κόμματα που εκπροσωπήθηκαν ήταν η ΝΔ (Σαρλάς), ΣΥΡΙΖΑ (Λουμιώτης), ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (Τσέλας), ΠΑΣΟΚ (Παπαδόπουλος), ΚΚΕ (Χειράκης) και Χατζητρακόσιας (ΤΕΛΕΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ)
Συνεδρίασε, την Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, 2015, με αντικείμενο τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται στα πολιτικά κόμματα για τη προεκλογική περίοδο, η διακομματική επιτροπή του Δήμου Φυλής. Εκπροσωπήθηκαν οι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΤΕΛΕΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ. 
Μέσα σε κλίμα πολιτισμένο η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα για τους χώρους που θα διατεθούν στα κόμματα σε Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή. Οι εκπρόσωποι τω κομμάτων, φοβούμενοι μήπως επικρατήσουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες την ημέρα των εκλογών, ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα από το Δήμο Φυλής για τη δημιουργία στεγασμένων χώρων έξω από τα εκλογικά κέντρα.
Προτάθηκε, ακόμα, να τοποθετηθούν στις Πλατείες πίνακες προβολής των κομμάτων, ώστε να αποφευχθεί η αφισορύπανση. Στο κείμενο της Απόφασης, η οποία, εν συνεχεία, επικυρώθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, περιλαμβάνονται τα εξής:

Από το Δήμο Φυλής είναι δυνατή η διάθεση των παρακάτω χώρων, κατά δημοτική ενότητα:
Α. Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων.
ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
1. Η πλατεία Δημαρχείου
2. Η πλατεία Μητροπόλεως πλησίον του Αγίου Κωνσταντίνου.
3. Θεατράκι Βορεινό Ζωφριάς
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
1. Τα κλειστά Γυμναστήρια της Ζωφριάς και Δροσούπολης (απογευματινές ώρες και εφόσον δεν διεξάγεται προγραμματισμένος αγώνας)
2. ΚΑΠΗ δήμου Φυλής επί της λεωφόρου Φυλής (τις απογευματινές ώρες των εργασίμων ημερών και τις πρωινές και απογευματινές του Σαββάτου και της Κυριακής). (Για μία χρήση μόνο από κάθε εκλογικό συνδυασμό).
3. Αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, Δημαρχείου Φυλής (Άνω Λιόσια)
Β. Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου
ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
1. Πλατεία δημαρχείου Ζεφυρίου.
2. Πλατεία Λιάρου.
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
1.Γήπεδο Σπάρτακου(απογευματινές ώρες και εφόσον δεν διεξάγεται προγραμματισμένος αγώνας).
2. Θεατράκι Αίθριου Αττικής οδού.
3. Πνευματικό κέντρο Ζεφυρίου (Για μία χρήση μόνο, από κάθε εκλογικό συνδυασμό)
Γ. Δημοτική Ενότητα Φυλής.
ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
Πλατεία Δημαρχείου.
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δημαρχείου Φυλής
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Α. Η διάθεση των χώρων για την τοποθέτηση των περιπτέρων, μπροστά από τα εκλογικά τμήματα της δημοτικής ενότητας Άνω Λιοσίων θα γίνει, μόνο, κατόπιν αιτήσεως των παρατάξεων η οποία θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι την Τρίτη 20  Ιανουαρίου 2015 και ώρα 14:00 η κατανομή θα γίνει με αρχή την δύναμη των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και για τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στη Βουλή και πληρούν τις προϋποθέσεις, θα διατεθούν περίπτερα με σειρά προτεραιότητας.
Β. Σε κάθε αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του φυσικού προσώπου, εκπροσώπου της παράταξης, που θα αναλαμβάνει την ευθύνη για κάθε απαιτούμενη δράση και ζήτημα που ήθελε προκύψει.

Γ. Τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας για την κατασκευή και λειτουργία (περιπτέρων, πινάκων ανακοινώσεων κ.λ.π.) θα βαρύνουν αποκλειστικά τις πολιτικές παρατάξεις, με δεδομένο ότι τα μέσα του Δήμου δεν είναι επαρκή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου