Ενημερωτική συνάντηση των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις Ημερίδες 
Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ που υλοποιεί στο Δήμο Φυλής ο φορέας Α.Σ. «Πάρνηθα», την 1η Ημερίδα Δημοσιότητας και το 1ο Forum Εργασίας που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του προγράμματος και παρακολούθησαν παρουσίαση για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις). Επίσης, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματιών Γεωτεχνικών και Επιχειρήσεων Πρασίνου (ΠΕΕΓΕΠ) ανέπτυξαν πώς η Κηποτεχνία μπορεί να αναδειχθεί σε επαγγελματική διέξοδο, ενώ παρουσίασαν και τις δυνατότητες της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στο αστικό πράσινο.
Ομιλητές, εκπρόσωποι της Α.Σ. «Πάρνηθα» και συμμετέχοντες στο πρόγραμμα συζήτησαν, τέλος, για την επιχειρηματική δικτύωση των ωφελουμένων του προγράμματος.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ

Ολοκληρώθηκε, επίσης, το πρόγραμμα ΤΟΠΕΚΟ στο Δήμο Φυλής, με την Ημέρα Καριέρας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου. Στη διάρκεια της ημερίδας έγινε ενημέρωση και παρασχέθηκαν συμβουλές για ενέργειες που μπορεί να γίνουν για τη συνέχιση και την ανάπτυξη των Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. 
Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ, Γκίκας Χειλαδάκης, ο οποίος χαιρέτισε τους συμμετέχοντες και εξήρε την προσπάθεια όσων δημιούργησαν ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώ διαβεβαίωσε για την αρωγή της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο πρόγραμμα.
Οι δράσεις ΤοπΣΑ («Τοπικά σχέδια για την απασχόληση») και ΤοπΕΚΟ («Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες) στο Δήμο Φυλής, που υλοποιούνται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Πάρνηθα» και την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Χασιά» αντίστοιχα, συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου