Συζήτησε με ενορίτες της Χασιάς την αναβίωση του εθίμου ο Αθηναγόρας

Ο Αθηναγόρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής στη Φυλή κι εν συνεχεία άκουσε το αίτημα τω ενοριτών για την αναβίωση του εθίμου
Το ζήτημα της αναβίωσης του εθίμου τα λιτάνευσης της εικόνας, από τη Μονή Κλειστών έθεσαν στο Μητροπολίτη Αττικής Αθηναγόρα οι κάτοικοι της Φυλής. 
Ο Μητροπολίτης λειτούργησε το πρωί της Κυριακής, 15 Φεβρουαρίου, 2015 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής κι εν συνεχεία συζήτησε, απευθείας, με τους ενορίτες, στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού. 
Στη διάρκεια της συζήτησης επανέλαβε αυτά που έχει δηλώσει στους εκπροσώπους του Δήμου Φυλής που τον έχουν επισκεφθεί τρεις φορές, για το συγκεκριμένο θέμα από τότε που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους. Τόνισε ότι ο ίδιος συμφωνεί με την αναβίωση του εθίμου, αλλά η παραχώρηση της εικόνας είναι θέμα της μοναστικής κοινότητας κι ότι, ως εκ τούτου, δε μπορεί να επέμβει, λόγω του αυτοδιοίκητου της Ιεράς Μονής. 
Εν συνεχεία επισκέφθηκε τη Μονή Κλειστών, όπου τον συνάντησαν, τυχαία, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι που ανέβηκαν για να εκφράσουν και πάλι παράκληση στη Ιερά Μονή να επιτρέψει τη αναβίωση του εθίμου. Από τη συζήτηση, πάντως, το μόνο που προέκυψε είναι ότι η Μονή επιμένει στη άρνησή της.      

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου