Ρυθμίζουμε τα χρέη και νοικοκυρεύουμε τα οικονομικά του Δήμου, δήλωσε ο Παππούς

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ
Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της ρύθμισης των χρεών του Δήμου Φυλής προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, μετά την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη το βράδυ της Δευτέρας, 16 Φεβρουαρίου 2014. 
Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι χάρη στη προσπάθεια έξι και πλέον μηνών, από το ίδιο και τους συνεργάτες του, ρυθμίζεται, με ευνοϊκότατους όρους, ένα υπέρογκο χρέος, που με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις έφτασε τα 493 εκατ. ευρώ. 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα φτάσει το 5% της ετήσιας επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Δήμο (ΚΑΠ) και ισοδυναμεί με 207 χιλ. ευρώ ετησίως. 
Πρόσθεσε ακόμα ότι το θέμα της ρύθμισης θα κλείσει με τη υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας και κατέληξε με την επισήμανση ότι μετά από τη υπογραφή της ΚΥΑ, ο Δήμος θα στοχεύσει στην απελευθέρωση των ΚΑΠ που σήμερα είναι δεσμευμένοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εξυπηρέτηση Δανείων, ζητώντας επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των εν λόγω δανείων. «Δίνουμε ανάσα και προοπτική στο Δήμο, νοικοκυρεύοντας τα οικονομικά του», τόνισε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Χρήστος Παππούς. 
Την εισήγηση του Δημάρχου ψήφισαν όλες οι παρατάξεις, με εξαίρεση την παράταξη ΕΥΠΟΛΙΣ του Γιώργου Αβράμη. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου