Σε ημερίδα για τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία ο Αθανάσιος Σχίζας και ο Μαρίνος Σαρλάς

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Ημερίδα στην ΠΕΔΑ


Τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ που «άνοιξαν» με τη νέα προγραμματική περίοδο και πώς αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσαν την Δευτέρα 16 Μαρτίου, η ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) και ο ΕΟΕΣ Αμφικτυονία και στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Σχίζας και ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Τομέα Ύδρευσης Μαρίνος Σαρλάς.
Οι δύο αιρετοί στο πλαίσιο της διερεύνησης των δυνατοτήτων χρηματοδότησης δράσεων, δομών και υπηρεσιών του Δήμου μέσω των ευρωπαϊκών πόρων, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, καθώς και για τα εκτός ΕΣΠΑ προγράμματα.
Το θέμα της ημερίδας για «Τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020», ανέπτυξε ο οικονομολόγος δρ Ράλλης Γκέκας, παρουσιάζοντας τα 4 Τομεακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, για Ανθρώπινο Δυναμικό και Εκπαίδευση, Επιχειρηματικότητα, Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα και Υποδομές Μεταφορών - Περιβάλλον. Επίσης, παρουσίασε τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα και τα Κοινοτικά Προγράμματα εκτός ΕΣΠΑ. Πάντως, όπως τόνισε ο κ. Γκέκας, οι δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι περιορισμένες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ορισμένα μάλιστα προγράμματα απαιτούν συνεργασία όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Για τη σημασία της συνεργασίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο μίλησε στους συμμετέχοντες το στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνης Καρβούνης.
Ο Δήμος Φυλής διατηρεί αμείωτο ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Πρόσφατα εξάλλου υπέβαλε νέες προτάσεις με πιο σημαντικό το επισιτιστικό πρόγραμμα για την καταπολέμηση της φτώχειας ύψους 0,5 εκατ. ευρώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου