Ευαισθητοποιεί τα παιδιά για την διαφορετικότητα η ΚΕΔΗΦ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς, ο Πρόεδρος της ΚΕ.ΔΗ.Φ κ. Γκίκας Χειλαδάκης και οι Σχολές Γονέων της ΚΕ.ΔΗ.Φ σας προσκαλούν στην συζήτηση με θέμα:
Διαφορετικότητα, όλοι μοναδικοί, όλοι ίδιοι!
Για τις διαφορές που έχουν να κάνουν με την εθνικότητα, την αναπηρία, την κοινωνική τάξη και το φύλλο. Για μία κοινωνία ευαισθητοποιημένη σε ό,τι αφορά ζητήματα διακρίσεων που οδηγούν σε περιθωριοποίηση. Για τον σεβασμό της
διαφορετικότητας, την συμπαράσταση και προστασία της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

H Έφη Κεραμιδά, Ψυχολόγος - Συντονίστρια στις Σχολές Γονέων, θα αναφερθεί στο θέμα και στον φόβο του «άλλου» που εκτοπίζεται από την κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η Αλεξάνδρα Τσόλκα, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της

Καληνύχτα, νεράιδα νονά

Ένα παραμύθι μεγάλης πόλης με μια νεράιδα νονά, υπέρβαρη, τόσο ώστε δε τη σηκώνουν, πια, τα φτερά της και αναγκάζεται να παίρνει ταξί και να τσακώνεται με τους οδηγούς τους, που οργανώνει ένα πάρτι για την βαφτιστήρα της. Το κοριτσάκι που ’χει μόνο τη νονά για να τη φιλάει και έναν σκυλάκο, τον Πρίγκιπα, για να αγκαλιάζει. Ζει με άλλα παιδιά που δεν έχουν γονείς σε ένα σπίτι αγάπης και φροντίδας και θέλει κάποτε να γίνει δημοσιογράφος. Η νονά είναι αστεία, γκαφατζού και λαίμαργη.

Στη συζήτηση και στην παρουσίαση του βιβλίου συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι:
Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Νανά Παλαιτσάκη.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στις 5 το απόγευμα στο Δημαρχείο, Πλατεία Δημαρχείου, Άνω Λιοσίων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου