Xατίρι του Μαρτίνου σε Καμπόλη η πλατεία του Αη Δημήτρη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΛΗΣ


Μια νέα Πλατεία που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, πρόκειται να αποκτήσει η συνοικία του Αη Γιάννη Άνω Λιοσίων. 
Μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Καμπόλη, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος θα χρηματοδοτήσει τη μελέτη και την κατασκευή της πλατείας που περιβάλει τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, που ήδη κατασκευάζεται με δική του δαπάνη. 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, ενημερώνοντας, το βράδυ της Δευτέρας, 23 Μαρτίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, με την κατασκευή της Πλατείας ο δωρητής επιθυμεί την ανάδειξη του Ιερού Ναού, με ταυτόχρονο εξωραϊσμό της περιοχής που θα συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας της στους διερχόμενους και θα αναβαθμίσει το επίπεδο της ζωής των κατοίκων. «Η δωρεά πραγματοποιείται άνευ οικονομικού ή άλλου ανταλλάγματος και θα παραληφθεί διοικητικά προς χρήση, από το Δήμο Φυλής, όταν ολοκληρωθεί. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο, που αναδεικνύει την αγάπη και το ενδιαφέρον του δωρητή για την πόλη των Άνω Λιοσίων και το Δήμο Φυλής γενικότερα. Άλλωστε με το σύνολο των δωρεών του προς το Δήμο Φυλής ο Θανάσης Μαρτίνος δικαιούται τον τίτλο του ευεργέτη. Ως εκ τούτου εκφράζουμε, εκ μέρους των κατοίκων του Δήμου, τις θερμές μας ευχαριστίες προς το πρόσωπό του», τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.
Το εγκώμιο του Θανάση Μαρτίνου έπλεξε και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης, επισημαίνοντας ότι χάρη στη γνωριμία του με τον ίδιο, αλλά κι αρκετούς ακόμα ανθρώπους, έχει αγαπήσει το Δήμο Φυλής και θέλει να προσφέρει. Ανέφερε ακόμα σειρά έργων που έχει χρηματοδοτήσει ο Μαρτίνος στο Δήμο Φυλής, όπως τους Ιερούς Ναούς, Αγίας Σωτήρας, Παναγίας Γρηγορούσας, Αγίου Στυλιανού και Αγίου Ιωάννη, τον χλοοτάπητα του γηπέδου του Ακρατήτου, παρεμβάσεις σε σχολεία, συλλόγους, αλλά και το φιλανθρωπικό του έργο.
Στη σημασία των δωρεών αναφέρθηκε ο Αναπλ. Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας, επισημαίνοντας, ότι το πρώτο κτίριο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, όπου φοίτησε υπήρξε δωρεά ευεργέτη. Μια ακόμα χρήσιμη επισήμανση έκανε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Οικονομάκης υπενθυμίζοντας ότι τρείς Παιδικοί Σταθμοί των Άνω Λιοσίων, αποτελούν δωρεές και συγκεκριμένα στον Αη Γιάννη, στον Αη Νικόλα και στη Λίμνη. 
Από την πλευρά της η μειοψηφία τάχθηκε υπέρ της αποδοχής της δωρεάς, αλλά με κάποιες παρατηρήσεις που σχετίζονταν με την πληροφόρηση γύρω από τον προϋπολογισμό του έργου. 
Θυμηδία προκάλεσε η άποψη του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη ότι ο δωρητής έπρεπε να διαθέσει τα χρήματα της δωρεάς στο Δήμο Φυλής, για να δημοπρατήσει αυτός το έργο. «Δεν θα μας βάλει διαχειριστές στα λεφτά του ο Μαρτίνος» ήταν η απάντηση του Δημάρχου Χρήστου Παππού. Τη δωρεά με την βουλευτική έδρα της κόρης του δωρητή Γεωργίας Μαρτίνου σύνδεσε ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δημήτρης Τσιουμπρής, επισημαίνοντας ότι οι εφοπλιστές δεν κάνουν χάρες χωρίς αντάλλαγμα. 
Δείτε τη μακέτα του έργου:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου