Τέλος εποχής στο γονεϊκό κίνημα για το Νίκο Χατζητρακόσια

ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΤΡΑΚΟΣΙΑΣ
Υπήρξε, χωρίς υπερβολή, από τους ανθρώπους που έδωσαν οντότητα και κύρος στο γονεϊκό κίνημα της περιοχής. Άνθρωπος φύσει φιλομαθής, πρόσφερε με τη μεθοδικότητα και τις οργανωτικές τις οργανωτικές ικανότητες που απέκτησε ως ανώτερος αξιωματικός του Στρατού. 
Ταυτόχρονα, με τις γνώσεις του ως πτυχιούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Νίκος Χατζητρακόσιας βρέθηκε εύκολα πολύ κοντά στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών. 
Όμως, μετά από χρόνια ευδόκιμης παρουσίας ήρθε η ώρα της τιμητικής αποστρατείας του και από το γονεϊκό κίνημα. Στις εκλογές της Ένωσης Γονέων που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 24 Απριλίου, δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος. 
Ο απολογισμός του έργου του πρέπει να κάνει τον ίδιο και τους συνεργάτες του, περήφανους. 
Συνέδεσε το όνομά του με την εκπαιδευτική διαδικασία ως εκλεγμένος Πρόεδρος στους Συλλόγους Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου, του 4ου Γυμνάσιου, του 1ου Γενικού Λυκείου, στην Ένωση Γονέων Άνω Λιοσίων για δύο διετίες και στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής. 
Στη πολύχρονη παρουσία του και ιδιαίτερα στην Ένωση Γονέων πάντα στόχευε στη συνεργασία και το συντονισμό των δράσεων με τους οικείους Συλλόγους Γονέων του κάθε σχολείου, για τη κοινή αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν τη κάθε σχολική κοινότητα τόσο κατά την έναρξη όσο και τη διάρκεια της κάθε σχολικής χρονιάς. 
Ευτυχώς που παραμένει στα κοινά με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Δημάρχου Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας, συνεχίζοντας, ακάματος την προσπάθειά του για βελτίωση της εικόνας του Δήμου Φυλής σε όλα τα επίπεδα. 
Αξίζει να αναφερθούν ορισμένες σημαντικές δράσεις επί της θητείας του, όπως η σύνταξη μελέτης προς τη Τεχνική Υπηρεσία, με σκοπό τη καταγραφή των αναγκαίων τεχνικών στοιχείων που αφορούν τη ρύθμιση κυκλοφορίας για την ασφαλή και έγκαιρη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών και των συνοδών τους σε όλα τα σχολικά κτίρια. 
-Η ενημέρωση γονέων μαθητών ΡΟΜΑ με τη συμμετοχή των Δντών των 2ου και 9ου Δημοτικών Σχολείων, του Ερυθρού Σταυρού, οικογενειακού συμβούλου και διαμεσολαβητών ΡΟΜΑ για την αναγκαιότητα μόρφωσης των παιδιών τους.
-Η εκδήλωση οδικής ασφάλειας σε συνεργασία με τη Α/Βάθμια Εκπ/ση Δυτικής Αττικής και ομιλητές τους κ. Αναστάσιος Μαρκουΐζο (ΙΑΒΕΡΗΣ), πρώην πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου, κ. Αθανάσιο Παπακωνσταντίνου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή και τη κα Γωγώ Σταματοπούλου υπεύθυνη του Γραφείου Αγωγής Υγείας Α/Βάθμιας Εκπ/σης Δυτ. Αττικής.
-Οι ενημερωτικές ομιλίες σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Δυτ. Αττικής για το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του «Νέου Λυκείου» και του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ. 
-Η αιμοδοσία μόνο για τα παιδιά, σε συνεργασία με το Σύλλογο Τριτέκνων και την Ένωση Γονέων Ζεφυρίου. 
-Η συμμετοχή στις «Ημέρες Αγάπης» των Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων του Δήμου Φυλής με την εθελοντική προσφορά τροφίμων. 
-Η Προσφορά σετ εξοπλισμού σχολικού τροχονόμου για κάθε σχολείο. 
-Η διοργάνωση του 1ου Λαϊκόυ Αγώνα Δρόμου στα Άνω Λιόσια για μαθητές και γονείς. 
-Η Διοργάνωση Ημερίδων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Επιλέγω δρόμους εκπαίδευσης για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία». 
-Η διοργάνωση Ημερίδας «Μέριμνας και Φροντίδας για τα Παιδιά», με θέματα τη βοήθεια των παιδιών στη μελέτη τους, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και τη σωστή διατροφή. 
-Η παροχή δωρεάν ψυχαγωγίας στους μαθητές με παραστάσεις «θεάτρου Σκιών Καραγκιόζης» 
-Η διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου, στους γονείς και μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου για τις αλλαγές και το πρόγραμμα σπουδών στο νέο Γενικό Λύκειο. 
-Η διανομή ενημερωτικής επιστολής (5.500φ/α) κάθε χρόνο στους γονείς και μαθητές για τα θέματα ασφαλούς χρήσης διαδικτύου (ιντερνέτ) και συμβουλές προστασίας. 
-Η ενημέρωση των γονέων για την σχετική νομοθεσία που αφορά τις αρμοδιότητες των Σχολικών Τροχονόμων.
-Οι ενημερωτικές ανακοινώσεις κάθε χρόνο για τα φαινόμενο της σχολικής βίας, με αφορμή τη καθιέρωση της 6ης Μαρτίου ως «Πανελληνία ημέρα κατά της βίας στο σχολείο». 
-Οι ενημερωτικές ανακοινώσεις για την «Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου» και τη προτροπή προσφοράς βιβλίων ως δώρα στα παιδιά τις ημέρες του Πάσχα.
-Οι συναντήσεις με τους υπευθύνους των κυλικείων για τα προϊόντα και τις τιμές των ειδών που διαθέτουν. 
-Η διανομή κάθε χρόνο ενημερωτικού φυλλαδίου προς τους μαθητές Γ΄ Λυκείου, με χρήσιμες οδηγίες έγκριτων επιστημόνων σχετικά με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία και τη σωστή διατροφή τις ημέρες των πανελληνίων εξετάσεων. 
-Οι ενημερωτικές ανακοινώσεις κάθε χρόνο για την επιστροφή των σχολικών βιβλίων στη λήξη της χρονιάς με το σύνθημα «Δεν καταστρέφουμε το περιβάλλον, δεν πετάμε τα σχολικά βιβλία, τα επιστρέφουμε!». 
-Η διανομή φυλλαδίου με συμβουλευτικές οδηγίες στους γονείς των νέων μαθητών Α’ Τάξης Δημοτικού Σχολείου για τη προσαρμογή τους στο σχολείο. 
Και πολλές ακόμη καθημερινές δράσεις που καταδείκνυαν ότι ο Νίκος Χατζητρακόσιας για περίπου 15 χρόνια μέσα στους συλλόγους γονέων όσα έκανε τα πίστευε και τα στήριζε, θεωρώντας ότι οι γονείς έχουν τη προτεραιότητα στο ενδιαφέρον, την αγωνία και την ανησυχία για τη μόρφωση και εκπαίδευση των παιδιών τους και με οποιοδήποτε τρόπο αποτελούσε ηθικό χρέος και ευθύνη είτε μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα, είτε από άλλες δράσεις να επιδιώκεται το καλύτερο δυνατό για αυτά. 
Ας θυμηθούμε μερικές από τις πρωτοβουλίες αυτές, μέσα από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που ακολουθούν:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου