Παρών στο ταφικό έθιμο των Ποντίων ο Παππούς

Ο Χρήστος Παππούς επισκέφθηκε τον οικογενειακό τάφο του Αναπλ. Δημάρχου Γιώργου Σονίδη αλλά και άλλους τάφους Ποντίων συμπολιτών μας, για να συλλυπηθεί τις οικογένειές τους. Τον συνόδευσαν οι Χρήστος Καματερός και Θανάσης Σχίζας
Επίσκεψη στο νέο νεκροταφείο Άνω Λιοσίων, για να τιμήσει το ταφικό έθιμο των Ποντίων, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Ο Δήμαρχος Φυλής συλλυπήθηκε τις οικογένειες των τεθνεώτων, που συνηθίζουν την Κυριακή του Θωμά να στρώνουν τραπέζι στους τάφους των συγγενικών τους προσώπων συντρώγοντας, τρόπον τινά, μαζί τους.
Την οργάνωση των λεπτομερειών πραγματοποίησης του ταφικού εθίμου, ρύθμισαν ο Αναπλ. Δήμαρχος για θέματα παλιννοστούντων Γιώργος Σονίδης και ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των κοιμητηρίων της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Χρήστος Καματερός.
«Βρέθηκα σήμερα στο νέο νεκροταφείο από σεβασμό στο ταφικό έθιμο των Ποντίων συμπολιτών μας. Ο Ποντιακός Ελληνισμός διασώζει τις παραδόσεις του και διατηρεί τους πνευματικούς του δεσμούς με τα συγγενικά του πρόσωπα. Είναι ένα έθιμο που τιμά τους Ποντίους και αναδεικνύει την ευαισθησία και το συναισθηματισμό τους», τόνισε χαρακτηριστκά ο Δήμαρχος Φυλής. 
Συγκινημένος δήλωσε και ο «γηγενής» δημότης Χρήστος Καματερός. «Ελπίζω ότι του χρόνου θα τιμήσουμε το έθιμο υπό καλύτερες προϋποθέσεις. Το ταφικό έθιμο αποτελεί γιορτή αφιερωμένη στη μνήμη των νεκρών, τους οποίους οι Πόντιοι αποδεικνύουν έμπρακτα, ότι δεν ξεχνούν, μετά θάνατον», τόνισε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου. 
Παρών στο έθιμο έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, ο οποίος θεώρησε υποχρέωσή του να συλλυπηθεί το Γιώργο Σονίδη κι αρκετούς ακόμα Ποντίους συμπολίτες μας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου