Από Λιόσια και Ζεφύρι οι "χονδρέμποροι" ναρκωτικών της Καλαμάτας

Μέρος της λείας που είχαν αρπάξει οι δύο
τσιγγάνικες "επιχειρήσεις"
Aπό τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι ξεκινούσαν τα πλοκάμια των δύο κυκλωμάτων ναρκωτικών που εξαρθρώθηκαν, την Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015, στην Καλαμάτα.
Η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας μετά από πολύμηνη και συστηματική δουλειά έφτασε να ξηλώσει τα δύο κυκλώματα τσιγγάνων που προμήθευαν με ηρωίνη όλη τη Μεσσηνία. 
Μάλιστα οι οικογένειες των τσιγγάνων έστελναν τα παιδιά για να παραδώσουν την ηρωίνη και να πληρωθούν, για να μην τους συλλάβουν οι αστυνομικοί. 
Το πρωί του Σαββάτου 4 Απριλίου 2015, τα 21 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ τους και τσιγγάνες γυναίκες που συμμετείχαν στην "οικογενειακή επιχείρηση" μαζί με τους άντρες τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια Καλαμάτας. 
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 9 ημεδαποί οι οποίοι ήταν οι πωλητές που διακινούσαν τις 90.000 δόσεις της ηρωίνης, που σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα έσπρωξαν οι οικογένειες και τα βαποράκια τους από τις αρχές του χρόνου στα στέκια των ναρκομανών της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Λακωνίας. 
Στον καταυλισμό των τσιγγάνων, στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας, κατέφταναν έμποροι και από τους γύρω νομούς για να αγοράσουν, ενώ οι δύο τσιγγάνικες οικογενειακές επιχειρήσεις προμηθεύονταν την ηρωίνη από διαφορετικούς εμπόρους στο Ζεφύρι και τα Λιόσια. 
Ο ένας μάλιστα, είναι αδερφός μιας από τις γυναίκες που κατηγορούνται και συνελήφθησαν. Ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε παραδοθεί στις δικαστικές αρχές την προηγούμενη των συλλήψεων και είχε πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή το απόγευμα. Όμως συνελήφθη και αυτός σε ξενοδοχείο της Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων το πρωί της Παρασκευής. 
Ο άλλος «χονδρέμπορος» που προμήθευε την άλλη οικογένεια συνελήφθη στο σπίτι του στο Ζεφύρι, όπου μέσα σε χρηματοκιβώτιο οι αστυνομικοί βρήκαν 35.000 ευρώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου