Μαγική βραδιά από την «Μουσική οικογένεια» του Γιάννη Μανωλόπουλου στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής









Μια μαγική βραδιά, γεμάτη από εκπλήξεις και συγκινήσεις, επιφύλαξαν στο κοινό τους, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Δημοτικό Ωδείο Φυλής, οι μαθητές των σχολών κιθάρας και λαϊκών οργάνων (Μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά) του Καθηγητή Γιάννη Μανωλόπουλου.
Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, περιφέρονταν στους διαδρόμους λιλιπούτειοι μαθητές κρατώντας κιθάρες, μπουζούκια και μπαγλαμάδες, μεγαλύτερα από το μπόι τους! Οι μεγαλύτεροι μαθητές ετοίμαζαν τα όργανα και προθερμαίνονταν, για να ερμηνεύσουν τα έργα και παράλληλα κούρδιζαν τα όργανα τον μικρών και φρόντιζαν για την ευπρεπή παρουσία όλων, όλοι μαζί σαν μια ¨μουσική οικογένεια¨, ως είθισται στις σχολές του ωδείου!
Ο δάσκαλος έδινε τις τελευταίες οδηγίες, κατευθύνσεις, για το πρόγραμμα ενθαρρύνοντας τους μικρότερους και οι συνεργάτες του Κος Καρκαλούσος Μελέτης καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου και η Κα Λεβαντή Σωτηρία Καθηγήτρια πιάνου-αρμονίου που συνέβαλαν στην οργάνωση της εκδήλωση, έβαζαν τις τελευταίες πινελιές για να πάνε όλα καλά!

Και η αυλαία ανεβαίνει! 
Πρώτα τα μικρά παιδάκια 1ο ετή, με τις κλασικές κιθάρες, ερμήνευσαν, τραγούδια από το παιδικό και παραδοσιακό Ελληνικό και διεθνές, ρεπερτόριο, μόνα και σε ντουέτα, ενθουσιασμένα και χαρούμενα, από τον οίστρο της δημιουργίας δεν έλεγαν να κατέβουν απ’ τη σκηνή! 
Οι παλαιότεροι και μεγαλύτεροι μαθητές, σε δυσκολότερα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών όπως, J. S. Bach, Σπανού, Σαββόπουλου, Μαυρουδή, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μάγεψαν τους παρευρισκομένους!
Τη σκυτάλη πήραν τα μοντέρνα μουσικά σύνολα από τους μαθητές (κιθάρες, ηλεκτρικές, ακουστικές, μπάσο, τύμπανα, ερμηνευτές) που μόνοι τους και με την συμμετοχή των καθηγητών ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια από μοντέρνα, rock διεθνή και Ελληνική σκηνή των Μαχαιρίτσα, Ξυδού, Ζιώγαλα, Πλιάτσικα, The clash, Deep Purple, Ken Darby! 
Η όμορφη βραδιά, έκλεισε με λαϊκό και μοντέρνο μουσικό σύνολο (μπουζούκι, κιθάρες, τύμπανα, μπάσο, πιάνο, ερμηνευτές) που ερμήνευσε τραγούδια των, Παπάζογλου, Ξυδάκη, Ιωαννίδη, Βιτάλη, μαζί με τους ακροατές που σιγοτραγουδούσαν συγκινημένοι, τις γνωστές Ελληνικές μελωδίες.
Οι μαθητές, πήραν τους επαίνους, από το διευθυντή του ωδείου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβρη που ξεκινούν τα μαθήματα!
Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση, συμμετείχαν εξωτερικοί συνεργάτες του Κου Μανωλόπουλου, ο Νότης Καλυβιώτης ηχολήπτης φρόντισε για τον ήχο και το φωτισμό, ο Χρήστος Τζέρπος, με τους μαθητές του δάσκαλος τυμπάνων που κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στην ευρύτερη περιοχή και η Αγγελική Λουκά τραγουδίστρια και μόνιμη συνεργάτιδα, του δικού μας, Γιάννη Μανωλόπουλου! 
Συγχαρητήρια στα παιδιά, τους γονείς και το δάσκαλο, για την καταπληκτική δουλειά!!!

Οι Μαθητές που συμμετείχαν:
Απατάγγελος Δαμιανός
Ασημακοπούλου Μαρία
Βενάρδος Αθανάσιος
Βέργης Παναγιώτης
Γεωργίου Παναγιώτης
Ζωΐδης Θεόδωρός
Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης
Κίτσιου Θάλεια
Κοσμίδης Νίκος
Μπλέτσας Μάριος 
Παπαδόπουλος Παναγιώτης
Παπανικολάου Βασίλειος
Παπαποστόλου Απόστολος
Παπαποστόλου Χρήστος
Τάχο Μάριος
Τσιούνης Θωμάς
Τσουβέλας Νίκος

Από τη Διοίκηση, παρευρέθηκαν η Μπάρα Τζένη και ο Χατζητρακόσιας Νίκος και η Λία Καψή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου