Δρομολογείται η επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Ζεφύρι

ΕΠΑΝΩ η Ρένα Δούρου στο βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου και
ΚΑΤΩ ο Αντιδήμαρχος Φυλής Θανάσης Σχίζας που παρακολουθεί από κοντά όλες τις φάσεις ωρίμανσης του έργου
Δρομολογείται η επισκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Ζεφυρίου (Πάρκο ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΡΟΣ), που παρουσιάζει, εγώ και χρόνια, σημαντικές φθορές, με αποτέλεσμα να έχει καταστεί ακατάλληλο για χρήση από τους μαθητές του Λυκείου, αλλά κι από τους συλλόγους και τους κατοίκους του Ζεφυρίου. 
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η διοίκηση Παππού, φρόντισε να αξιοποιήσει την πίστωση της Περιφέρειας Αττικής και να ξεμπλοκάρει τα γραφειοκρατικά προβλήματα που σχετίζονταν με το ιδιοκτησιακό και την τριμερή προγραμματική σύμβαση που είχε συναφθεί μεταξύ Περιφέρειας Αττικής-Δήμου Φυλής και ΑΕ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (πρώην ΟΣΚ). 
Τελικά τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης, 11 Ιουνίου 2015, μπήκε στην τελική ευθεία η υλοποίηση του έργου, με την έγκριση σύναψης νέας προγραμματικής σύμβασης, αυτή τη φορά μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής. 
Οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης αφορούν στους χώρους των αποδυτηρίων, των γραφείων, της αίθουσας συγκεντρώσεων και της γυμναστικής.
Θα γίνουν οικοδομικές εργασίες και εργασίες αποκατάστασης των ηλεκτρολογικών και μηχανολογικών εγκαταστάσεων, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην τεχνική περιγραφή της μελέτης. 
Το έργο, προϋπολογισμού 185 χιλ. ευρώ, θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής σύμφωνα, με τις ισχύουσες διατάξεις περί κατασκευής δημοσίων έργων. Φορέας διαχείρισης θα είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής.
Την επίβλεψη και το συντονισμό των ενεργειών έχει ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας, ο οποίος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πέμπτης, 11 Ιουνίου, ενώ σημαντική βοήθεια, για την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων, είχε από τους Συμβούλους του Δημάρχου Γιάννη Λιάκο και Μαρίνα Νικολοπούλου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου