Μπαράζ ποιοτικών εκδηλώσεων στο Μενίδι, από το Σάββατο, 29 Αυγούστου

Δεκαεννέα πολιτιστικές εκδηλώσεις μέσα σε ένα εικοσαήμερο στο αμφιθέατρο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δύο παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας, πέντε θεατρικές παραστάσεις, τρία μιούζικαλ, τρία παιδικά έργα, μια παράσταση καραγκιόζη και πέντε συναυλίες. Καλλιτεχνική επιμέλεια Δευκαλίων Κόμης. Αυτή είναι η ταυτότητα του φετινού κύκλου πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών ΣΟΦΟΚΛΕΙΑ 2015, που φέρει το όνομα του ενταφιασθέντος στην Αχαρναϊκή Γη αρχαίου τραγωδού. 
Η ίδια συμμετοχή στις εκδηλώσεις, δηλαδή το εγχώριο πολιτιστικό προϊόν είναι δύο μουσικές συναυλίες-αφιερώματα στον Θεοδωράκη και στον Τσιτσάνη και μια θεατρική παράσταση. Με λίγη προσπάθεια μπορούμε να εντάξουμε στην εντοπιότητα τον εξ Άνω Λιοσίων ορμώμενο Χρήστο Λούφη. 
Αυτές είναι και οι δωρεάν παραστάσεις για το κοινό που καλείται να πληρώσει για τις υπόλοιπες ένα, σχετικά, φτηνό εισιτήριο, που γίνεται ακόμα φτηνότερο στην προπώληση ή αν αγορασθεί μέσω διαδικτύου. 
Η ακριβότερη παράσταση είναι Η ΗΛΕΚΤΡΑ με 16 ευρώ γενική είσοδο κι ακολουθούν οι υπόλοιπες με 15. Ο Χάρης Ρώμας το κατέβασε στα 12 συναισθανόμενος τις ειδικότερες δυσκολίες του κοινού των Αχαρνών, ενώ πολύ φθηνό εισιτήριο θεωρούνται τα 8 ευρώ για το διαμέτρημα του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Σπανού. 
«Τσιμπημένο» είναι το εισιτήριο στην παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγκέρη, που ίσως έπρεπε να δώσει μια ευκαιρία στα παιδιά να δουν την ποιοτική παράστασή της. Στη συναυλία αλληλεγγύης που είναι η μόνη εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί εκτός του αμφιθεάτρου, οι θεατές καλούνται να φέρουν τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου. 
Το φτηνότερο εισιτήριο είναι το …τάλιρο για τον Καραγκιόζη, και για την παράσταση "Σαν παλιό σινεμά υπό το σεληνόφως", με την Ελένη Φιλίνη και Κώστα Βενετσάνο. Οι παλιοί ξέρουν τι σημαίνει φτώχεια κι έχουν μάθει να αρκούνται στα λίγα, γι αυτό κι επιβιώνουν στο shοw τόσα χρόνια.
Το μεγάλο στοίχημα είναι αν η πυκνότητα των εκδηλώσεων, που υπαγορεύθηκε από την προκήρυξη των εκλογών, θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη πληρότητα σε όλες τις εκδηλώσεις. Οι Αχαρνές και οι Θρακομακεδόνες έχουν μεγάλο πληθυσμό, αλλά με τις αλλεπάλληλες εκδηλώσεις χάνεται κοινό που δεν έχει το χρόνο να ακολουθήσει το πρόγραμμα. Ας ελπίσουμε ότι η ποικιλία και η εμπορικότητα των παραστάσεων θα αποτελέσει το αντιστάθμισμα στην πίεση του χρόνου. 
Εν κατακλείδι, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Δύο πολυσυζητημένες, φέτος, παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας:
Προμηθέας Δεσμώτης του Ευριπίδη (3/9), σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου, με τους Τάσο Νούσια, Γεράσιμο Γεννατά, Δημήτρη Κουρούμπαλη, Marlene Kaminski, Κατερίνα Λούρα κ.ά. και
-Ηλέκτρα του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, με τους Μαρίνα Ασλάνογλου, Ρένη Πιττακή, Γιάννη Βόγλη, Θανάση Κουρλαμπάς κ.ά. 
Πέντε γνωστές θεατρικές παραστάσεις:
-"Χωρίζουμε λέμε", (31/8), η νέα κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου με πρωταγωνιστές τους: Μπέσυ Μάλφα, Ρένο Χαραλαμπίδη, Αλέξανδρο Ρήγα κ.ά.
-"Οι Τενόροι" (2/9) μια απολαυστική, ξεκαρδιστική κωμωδία του Κεν Λούντβιχ, σε διασκευή/σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη και πρωταγωνιστές τους: Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Θανάση Τσαλταμπάση, Πάνο Σταθακόπουλο, Βιβή Κόκκα, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Άννα Μενενάκου και τον Γιώργο Παπαζήση.
"Η Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (5/9), σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη και θεατρική διασκευή Κώστα Πολιτόπουλου. πρωταγωνιστεί η Φωτεινή Φιλοσόφου.
"Πρότυπος Οίκος αντοχής" (8/9), η ξεκαρδιστική κωμωδία ηθών του Χάρη Ρώμα. Παίζουν: Χάρης Ρώμας, Σοφία Μουτίδου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Βίκυ Κάβουρα, Βαγγέλης Δουκουτσέλης και η Μαρία Γεωργιάδου. 
-"Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης" (15/9), από το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Αχαρνών σε σκηνοθεσία της Χαράς Τσιγιάννη. Παίζουν: Νίκη Καρνάτσου, Σπύρος Στρεμμένος, Νικολέττα Μπίσκου, Βασίλης Βασιλάρας Κωνσταντίνος Καχριμανίδης, Βαγγέλης Τριανταφύλλου, Ιωάννα Μάρκου, Μαρία Χριστοπούλου. Επιμέλεια - Διαχείριση ήχου, Βασίλης Λαζαρόπουλος.
Τρεις μουσικοθεατρικές παραστάσεις:
-"Σαν παλιό σινεμά υπό το σεληνόφως" (29/8), μουσική, τραγούδια, και πολύ γέλιο σε μια ευρηματική μουσικοθεατρική παράσταση με την Ελένη Φιλίνη και Κώστα Βενετσάνο. Μιμήσεις Γιάννης Τσιτουρίδης, Όλγα Πρωτονοταρίου.
-"Μέρες Ραδιοφώνου" (9/9), η μουσική θεατρική παράσταση που κέρδισε τις καλύτερες κριτικές κοινού και κριτικών και παίχτηκε για δύο χρόνια στο "Γυάλινο μουσικό θέατρο" και στο θέατρο "Badminton. Ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του.
ελληνικού ραδιοφώνου, με τους: Αντώνη Λουδάρο, Νίνα Λοτσάρη, Ματθίλδη Μαγγίρα, Παναγιώτη Πετράκη, Μίνωα Θεοχάρη, Νεφέλη Ορφανού και τον Μάκη Δελαπόρτα.
"I am What I am" (12/9), ο μοναδικός Τάκης Ζαχαράτος στην παράσταση που ξεπέρασε τα 60.000 εισιτήρια στην Αθήνα, με νέες μεταμορφώσεις, ανανεωμένα κείμενα, νέες μιμήσεις, εντυπωσιακά λαμπερά κοστούμια και άφθονη καυστική σάτιρα της ελληνικής πραγματικότητας. O Τάκης Ζαχαράτος θα μας κάνει να ξεχάσουμε τη μελαγχολία των ημερών και να γελάσουμε με όσα θα μας διηγηθεί.
Μια παράσταση Καραγκιόζη:
-"Ο Kαραγκιόζης μυστικός πράκτορας" (13/9), από το θέατρο σκιών του Πάνου Καπετανίδη με τον ηθοποιό Τάκη Βαμβακίδη. 
Τρεις θεατρικές παραστάσεις για παιδιά:
"Ο μάγος του ΟΖ" (1/9), από την Παιδική Σκηνή του Γιάννη Μία ομάδα ετερόκλητων ταξιδευτών, με επικεφαλής τη μικρή Ντόροθυ, τον Αχυρένιο, τον Ντενεκεδένιο και το Λιοντάρι, αναζητά την αυτογνωσία και την πνευματική λύτρωση. 
-"Παραμύθι χωρίς όνομα" της Κάρμεν Ρουγγέρη (6/9), από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα. Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Φαρμάκης Νεκτάριος , Κομπόγιωργας Αλέξανδρος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Νικολάου Γιάννης, Σοφιανοπούλου Αμάντα, Χρυσανθοπούλου Μυρτώ, Λιναρδάτου Κωνσταντίνα. 
-"Ο Τζακ και η φασολιά" (11/8), Ένα γνωστό και πολύ αγαπημένο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Αφηγείται την Ιστορία του Τζάκ ενός ζωηρού, σκανδαλιάρικου, επιπόλαιου και απερίσκεπτου αγοριού και το πέρασμα του στην Ωριμότητα. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Μυτιληναίος , Βαλάντης Κωστόπουλος, Κατερίνα Καστάνη. Διασκευή και σκηνοθεσία Χάρης Σώζος.
Πέντε συναυλίες: 
-Συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή 23 καταξιωμένων καλλιτεχνών (14/9),
-Μουσικά αφιερώματα στον Θεοδωράκη (30/8) και στον Τσιτσάνη (16/9) από την ορχήστρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης με ερμηνευτές τους Θανάση Κομνηνό και Νίκο Μπουρνέλη 
-Εμφάνιση του ταλαντούχου και ελπιδοφόρου νέου τραγουδιστή Χρήστου Λούφη ( 4/9) και
-Συναυλία του κορυφαίου συνθέτη Γιάννη Σπανού (10/9)
Δείτε το πρόγραμμα και τα σημεία πώλησης εισιτηρίων:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου