Μετά τις εκλογές η ρύθμιση των δανείων του ΟΕΚ και η χορήγηση παραχωρητηρίων σε Γεννηματά 1 και 2

Με εισοδηματικά κριτήρια θα προκύψουν ρυθμίσεις των δανείων που είχαν χορηγηθεί από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), σε δικαιούχους εργαζόμενους. 
Αυτή είναι η πρόταση αρμόδιας επιτροπής που επεξεργάστηκε σχετικά ζητήματα αξιοποίησης και επίλυσης προβλημάτων με ακίνητα του υπουργείου Εργασίας και εποπτευόμενων φορέων. 
Οι προτάσεις της επιτροπής έγιναν δεκτές από την ηγεσία του υπουργείου, καθώς έχουν έντονο προεκλογικό «χρώμα», μιας και η ολοκλήρωσή τους θα γίνει με τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης... 
Υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 97.000 τα δάνεια που είχε χορηγήσει ο πρώην ΟΕΚ σε δικαιούχους, από τα οποία τα 85.000 έχουν σταματήσει να εξοφλούνται.
Επίσης, αποφασίστηκε να αντιμετωπιστούν ζητήματα που αφορούν δικαιούχους οικιστών των οικισμών του πρώην ΟΕΚ και νυν ΟΑΕΔ τα οποία λιμνάζουν εδώ και μια δεκαετία. Προτεραιότητα δόθηκε στον οικισμό – Ολυμπιακό Χωριό (2.292 κατοικίες), στον οποίο διαμένουν περίπου 10.000 κάτοικοι. Αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η διαδικασία, για να προκύψει, πάντα μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, η έκδοση των οριστικών παραχωρητηρίων προς τους δικαιούχους, που συνολικά φτάνουν τις 14.000 εργατικές κατοικίες, είτε βρίσκονται στο Ολυμπιακό Χωριό, είτε όχι.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου