Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου κακοποιημένων γυναικών στα Δήμο Φυλής

Η εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα
ισότητας Φωτεινή Γιαννοπούλου
Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής τροπολογία που αφορά τη συνέχιση λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Φυλής, όπως και όλων των Συμβουλευτικών Κέντρων και της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποστήριξης (SOS) Εθνικής Εμβέλειας 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και των Ξενώνων Φιλοξενίας για γυναίκες θύματα βίας.
Οι συγκεκριμένες δομές συγχρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου (2007-2013) του ΕΣΠΑ από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και λόγω του σπουδαίου έργου που έχουν επιδείξει προς όφελος των γυναικών,  έχει ήδη σχεδιαστεί και δρομολογηθεί η ένταξη τους και στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 του ΕΣΠΑ, με διευρυμένο πλαίσιο αρμοδιοτήτων.
Με τη ρύθμιση εξασφαλίστηκε η συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων δομών και της απασχόλησης του προσωπικού τους για το μικρό χρονικό διάστημα, περίπου ενός μήνα, που πιθανόν να προκύψει μέχρι την ένταξη τους στη νέα προγραμματική περίοδο. Επίσης, προβλέπεται ρητά η συνέχιση της απασχόλησης όσων ήδη εργάζονται στις συγκεκριμένες δομές,  με την άμεση ανανέωση των συμβάσεων τους ώστε αξιοποιώντας τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία τους από την ειδική επιμόρφωση που τους έχει παρασχεθεί στο πλαίσιο υλοποίησης συναφούς έργου για τα θέματα βίας και ισότητας φύλων, να συνεχίσουν το έργο τους και τη νέα προγραμματική περίοδο.
Αναφορικά με την ψήφιση της διάταξης από τη Βουλή η εντεταλμένη Σύμβουλος Φωτεινή Γιαννοπούλου δήλωσε ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που, όπως δείχνουν τα γεγονότα, μπορεί να οδηγήσει στη διατήρηση μιας κοινωνικής δομής απολύτως απαραίτητης.
Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Φυλής είναι δίπλα στις γυναίκες έτοιμο να τις ακούσει, να τις εμψυχώσει και να τις συμβουλεύσει. Βρίσκεται στα Άνω Λιόσια Ι. Καμπόλη 23, τηλ. 210-2483360, ksfylis@fyli.gr 
Η σελίδα του Συμβουλευτικού Κέντρου στο facebook: https://www.facebook.com/supportwomenfyli 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου