Η επίσκεψη του Προέδρου ανέδειξε την αθλιότητα της «ενημέρωσης» στο Δήμο Φυλής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντάλλαξε χειραψίες με τους διαδηλωτές, αλλά τα εγκάθετα τοπικά ΜΜΕ δεν το είδαν... Ούτε άκουσαν το απόσπασμα από την ομιλία του με την οποία χαρακτήρισε κατανοητή τη διαμαρτυρία...
Αλλά τι να τους πεις; Η μια δούλευε υπάλληλος ΣΤ' κατηγορίας στο γραφείο της Χριστοφιλοπούλου κι ο άλλος φτιάχνει ντουλάπια...
Ο μόνος που τους εμπιστεύεται είναι, δυστυχώς, ο Μπουραΐμης...
Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Δήμο Φυλής για τα εγκαίνια της 4ης κατοικίας του Συλλόγου ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ και για την τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη, σε άλλους άρεσε και σε άλλους όχι. Το βέβαιο είναι ότι ανέδειξε το άθλιο πρόσωπο της ενημέρωσης στο Δήμο Φυλής δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται ορισμένοι τη «δημοσιογραφία», με χαρακτηριστικά παραδείγματα την «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ και το μονίμως κλαψιάρικο ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ.
Ας τους κάνουμε  λίγη διαφήμιση (καθώς ελάχιστοι θεωρούν σκόπιμο να τους διαβάσουν) παραπέμποντας στα δημοσιεύματά τους για τη συγκέντρωση εκπροσώπων εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών φορέων, έξω από το Δημαρχείο την ώρα της επίσκεψης του Προέδρου. ΚΛΙΚ 1 ΚΛΙΚ 2
Από τα δημοσιεύματα αυτά κι από τις φωτογραφίες προκύπτει η διαμαρτυρία, αλλά όχι η πραγματική είδηση. Δηλαδή μιλάμε για μια καταφανέστατη κι ενσυνείδητη διαστρέβλωση της αλήθειας. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Άσχετοι, αμόρφωτοι κι εμπαθείς στο σύνολό τους οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ αντιμετώπισαν με αμηχανία την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας επειδή έκριναν ότι έδινε επικοινωνιακό πλεονέκτημα στη διοίκηση του Δήμου. Άλλωστε ήδη από την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ είχε επιχειρήσει να δείξει ότι ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης γνωριζόταν προσωπικά μαζί του, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από την επίσκεψη του Προέδρου και της συνοδείας του  στη Χωματερή, την εποχή που ήταν Υπουργός Εσωτερικών.  Για να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις το Γραφείο Τύπου του Δήμου Φυλής απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ  φωτό με θερμή χειραψία ανάμεσα στον Πρόεδρο και στο Δήμαρχο Χρήστο Παππού, και ένα συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου, στο οποίο ο Πρόεδρος είχε απαντήσει με προσωπική κάρτα που έφερε την ιδιόχειρη υπογραφή του.
Εν τω μεταξύ, τα όργανα είχαν αρχίσει πολύ πριν από την επίσκεψη του Προέδρου στο Δήμο Φυλής από άλλα «παπαγαλάκια» που έριχναν λάσπη στο πρόσωπό του, παρόλο  που χαίρει ειδικής Συνταγματικής προστασίας (άρθρο 14, παραγρ. 3, εδάφιο β), λόγω του ρυθμιστικού, για το Πολίτευμα, ρόλου του.
Φυσικά, επειδή δεν διαθέτουν πολιτική συγκρότηση και κουλτούρα, λησμόνησαν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος διαθέτει ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση αφού αναδείχθηκε Πρόεδρος με 233 από τις 300 ψήφους της Βουλής των Ελλήνων, δηλαδή με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των ΑΝΕΛ(36,34% -27,81% -4,75%), που είχαν συγκεντρώσει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 το 68,90% των ψήφων του εκλογικού σώματος.  
Έτσι επιχείρησαν, ερήμην των διοργανωτών, να αξιοποιήσουν τη συγκέντρωση για να δείξουν ότι ο Πρόεδρος δεν ήταν ευπρόσδεκτος στο Δήμο Φυλής, κάτι απόλυτα αναληθές, αφού τόσο στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ, όσο και στο Δημαρχείο έδωσαν το «το παρών» δεκάδες επισήμων κι εκατοντάδες πολιτών.  
Παρεμπιπτόντως, αναφορικά με τη σκοπιμότητα της συγκέντρωσης θα μπορούσε να θέσει κανείς ενστάσεις, επειδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ρυθμιστικές αρμοδιότητες. Ο αντίλογος είναι ότι οι συντοπίτες μας άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» κι εννοείται ότι δεν τέθηκε θέμα ασφάλειας του Προέδρου, αφού όλοι τους είναι γνωστοί, ευυπόληπτοι και επί πολλά χρόνια ασχολούμενοι με τα κοινά.
Εδώ αρχίζει το όνειδος για τα τοπικά ΜΜΕ. Αμέσως μετά την απόδοση τιμών από τη Φιλαρμονική και το άγημα της Σχολής Ανθυπαστυνόμων της ΕΛΑΣ, ο Πρόεδρος, δίνοντας μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας, όχι μόνο δεν απέφυγε τους διαδηλωτές, αλλά κατευθύνθηκε προς το μέρος τους κι αφού διάβασε τα πανώ τους, αντάλλαξε μαζί τους χειραψίες.
 Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι στη διάρκεια της ομιλίας του όχι μόνο έκανε αναφορά στη συγκέντρωση, αλλά τη χαρακτήρισε απόλυτα κατανοητή και σημείωσε ότι οι διαμαρτυρίες των πολιτών είναι χρήσιμες γιατί αφυπνίζουν τη συνείδηση των εκπροσώπων της Πολιτείας. 
Ιδού και το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του. 



Κι όμως τα τριτοκοσμικά τοπικά ΜΜΕ αποσιώπησαν αυτό το ρεσιτάλ δημοκρατικής νοοτροπίας. Κι η αποσιώπηση είναι σκόπιμη γιατί ακόμα κι αν δεν είχαν τη δημοσιογραφική ετοιμότητα και αντίληψη να απαθανατίσουν με φωτογραφίες την αξιέπαινη συμπεριφορά του Προέδρου είχαν το βίντεο της ομιλίας του, το οποία τους απέστειλε, μαζί με το σχετικό Δελτίο Τύπου, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Φυλής.
Γιατί διέπραξαν αυτό το ανοσιούργημα; Από καθαρή εμπάθεια, γιατί προφανώς, δεν συγχώρεσαν στον Πρόεδρο ότι με την παρουσία του έδινε επικοινωνιακό πλεονέκτημα στην πλειοψηφία. Κάτι που βεβαίως δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, αφού η ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη έγινε με αφορμή την παρουσία του στην τελετή εγκαινίων του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ, που είναι ένας ιδιωτικός φορέας κοινωνικής πρόνοιας. Απλά η διοίκηση του Δήμου θεώρησε απρέπεια να αγνοήσει την παρουσία του Ανώτατου Πολιτειακού Παράγοντα στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής και ως όφειλε, τον προσκάλεσε στο Δημαρχείο για να τον τιμήσει.
Αυτό είναι δυστυχώς το νέο επεισόδιο αθλιότητας των τοπικών ΜΜΕ τα οποία δεν ασχολούνται με την κοινωνία και την αλήθεια. Ασκούν τυφλή αντιπολίτευση στη σημερινή διοίκηση με μοναδικό σκοπό την επάνοδο του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη στην καρέκλα, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε… 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου