Αποτέλεσμα της συνεργασίας ΕΛΑΣ-Δήμου Φυλής η σύλληψη του δράστη στο 3ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Συνελήφθη, το πρωί της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου 2016, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή Αγίου Ιωάννου Άνω Λιοσίων  ο ένας από τους δύο ανηλίκους ΡΟΜΑ που κατηγορούνται για απειλές με μαχαίρι σε βάρος μαθητών του 3ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων.
Προηγήθηκε επικοινωνία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ. Αττικής Παναγιώτη Κορδολαίμη, στο πλαίσιο της συνεργασίας ΕΛΑΣ-Δήμου Φυλής για την καταπολέμηση της παραβατικότητας.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Λιοσίων και διμοιρία των ΜΑΤ. Συνελήφθησαν ακόμα δύο ενήλικες  για οπλοκατοχή, ενώ αναζητείται ο έτερος των ανηλίκων. 
Στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας βρισκόταν σε καθημερινή βάση στο σχολείο ενημερώνοντας το Δήμαρχο για τις εξελίξεις, αλλά και για τον αντίκτυπο των θλιβερών γεγονότων στη σχολική κοινότητα.
Η αστυνομική επιχείρηση θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στο μέλλον κι αυτός είναι ο λόγος που η διοίκηση του Δήμου ζητά, σε καθημερινή βάση, από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη διάθεση δυνάμεων για την αναβάθμιση της αστυνόμευσης στην περιοχή. 
Πάγια θέση του Δήμου Φυλής είναι ότι η πρόληψη είναι το παν, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου επικρατούν ειδικές κοινωνικές συνθήκες.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου