Μεγαλειώδης συμμετοχή και ξέφρενο γλέντι στο Φεστιβάλ Καρναβαλιού του Δήμου Φυλής







Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Φυλής το πρώτο Φεστιβάλ Καρναβαλιού που διοργάνωσε την Κυριακή 6 Μαρτίου, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός  «Η Πάρνηθα», με τη ενεργή συμμετοχή των Παιδικών Σταθμών Δήμου Φυλής και της Επιτροπής Νέας Γενιάς Δήμου Φυλής.
Το κέφι, ο χορός, το τραγούδι, το χιούμορ και η φαντασία των καρναβαλιστών «έντυσαν» την αποκριάτικη εκδήλωση του ΝΠΔΔ «Η Πάρνηθα», την οποία αγκάλιασαν με ζέση, ενθουσιασμό και ζωντάνια Σύλλογοι, Φορείς και δημότες του Δήμου.
Την τεράστια επιτυχία καταδεικνύουν και οι εκατοντάδες καρναβαλιστών, οι οποίοι, είτε οργανωμένα σε γκρουπ συλλόγων και φορέων είτε μεμονωμένα, συμμετείχαν στην αποκριάτικη εκδήλωση, μετατρέποντας το απόγευμα της Κυριακής το κέντρο των Άνω Λιοσίων σε ένα πολύχρωμο αεικίνητο ανθρώπινο «ποτάμι» χρωμάτων, κινήσεων και κεφιού.
Εκατοντάδες ήταν και οι άνθρωποι που προσήλθαν στις δύο κεντρικές πλατείες των Άνω Λιοσίων και τον δρόμο που τις συνδέει, προκειμένου να απολαύσουν το υπερθέαμα χρωμάτων και αισθήσεων που πρόσφεραν οι καρναβαλιστές όλων των ηλικιών.
Η αποκριάτικη γιορτή ξεκίνησε από την Πλατεία Μητροπόλεως στα Άνω Λιόσια και συνεχίστηκε με την παρέλαση των καρναβαλιστών, η οποία κατέληξε στην Πλατεία Ηρώων, όπου πραγματοποιήθηκαν μουσική συναυλία με το νεανικό συγκρότημα VHS και δρώμενα όπως σόου με ταχυδακτυλουργούς και ζογκλέρ, silent comedy κ.ά.
Ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Γιώργος Μαυροειδής, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε με θέρμη όλους τους συμμετέχοντες και τόνισε ότι χρέος της Δημοτικής Αρχής και ειδικά στον τομέα του, είναι η διαρκής προσφορά  με στόχο την ανάπτυξη του Πολιτισμού και την ενεργό συμμετοχή του κόσμου σε αυτή την προσπάθεια. Όπως επεσήμανε κλείνοντας  αυτές οι πρωτοβουλίες αν μη τι άλλο εν καιρώ κρίσης προσφέρουν  ανάσες ψυχαγωγίας τις οποίες  όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, τις έχουμε ανάγκη.
Το πλήθος των καρναβαλιστών χαιρέτησε εξάλλου ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο που συμμετείχε αλλά και τους επισκέπτες, για τη συγκινητική σε μέγεθος ανταπόκριση που έδειξαν στην πρωτοβουλία του Δήμου.
Την αποκριάτικη εκδήλωση χαιρέτησαν και οι πρόεδροι των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων, Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, Ζεφυρίου, Γιώργος Κούρκουλος και Φυλής, Βαγγέλης Σταματάκος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νέας Γενιάς Δήμου Φυλής, Μαρίνος Σαρλάς και ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Βασιλείου.
Τις αποκριάτικες στολές διέθεσε στους συλλόγους και φορείς το ΝΠΔΔ «Η Πάρνηθα».
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Φυλής θα κορυφωθούν την Καθαρά Δευτέρα, 14 Μαρτίου, με τα Κούλουμα, τα οποία φέτος ο Δήμος Φυλής θα εορτάσει με μια μεγαλειώδη εκδήλωση στην Πλατεία Ηρώων (Δημαρχείου) στα Άνω Λιόσια, με σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακούς χορούς με τον Γιάννη Κονιτόπουλο. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής και το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού «Η Πάρνηθα».

Στην καρναβαλική παρέλαση συμμετείχαν:

1.      ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΚΛΟΟΥΝ
2.      ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΦΥΛΗΣ - ΚΛΟΟΥΝ
3.      ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
4.      ΝΠΔΔ – ΤΜΗΜΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ -    ΑΝΟΙΞΗ & ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ/ ΗΛΙΟΙ & ΦΕΓΓΑΡΙΑ
5.      ΝΠΔΔ - ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ – ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΥ
6.      ΝΠΔΔ – ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ - ΦΛΙΝΣΤΟΟΥΝΣ
7.      ΓΡΙΖΑ - ΖΩΑΚΙΑ
8.      ΚΡΗΤΕΣ – ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ/ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ/ΜΑΓΙΣΣΕΣ
9.      ΑΡΚΑΔΕΣ - ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ/ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ/ΜΑΓΙΣΣΕΣ
10.  ΦΥΛΑΣΙΑ – ΣΥΝΝΕΦΑ & ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΙ
11.  ΠΟΝΤΙΟΙ – ΓΛΕΙΦΙΝΤΖΟΥΡΙΑ & ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ
12.  ΠΗΓΗ – ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ
13.  ΑΙΓΕΑΣ - ΓΙΑΤΡΟΙ
14.  ΘΕΣΣΑΛΟΙ - ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ
15.  ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣ - ΔΙΑΣΤΗΜΑΝΘΡΩΠΟΙ
16.  ΛΙΜΝΗ - ΔΙΑΣΤΗΜΑΝΘΡΩΠΟΙ
17.  ΖΩΦΡΙΑ - ΧΙΠΠΥΣ
18.  ΔΡΟΣΟΥΠΟΛΗ - ΚΙΝΕΖΑΚΙΑ
19.  ΠΑΝΟΡΑΜΑ – ΑΡΑΒΕΣ & ΒΑΡΕΛΙΑ
20.  ΛΥΚΕΙΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ
21.  3Ο ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ/ΔΙΣΠΡΟΣΩΠΟΙ/ΤΖΟΚΕΡ
22.  2Ο ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΚΛΟΟΥΝ
23.  1Ο ΓΕΛ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΔΙΚΑΣΤΕΣ/ΔΙΣΠΡΟΣΩΠΟΙ/ΤΖΟΚΕΡ
24.  ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΠΛΑΤΑ-ΜΑΚΡΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ – ΧΡΩΜΑΤΑ

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα