Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Άνω Λιόσια

 



Με την περιφορά της Ιεράς Εικόνας σήμερα το πρωί, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, κορυφώθηκε το θρησκευτικό πρόγραμμα του διήμερου εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, από τον  Ιερό Ναό  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στα Άνω Λιόσια.
Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και πλήθος κόσμου συμμετείχαν στην περιφορά της Ιεράς Εικόνας, μετά την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Εξάλλου, στις 7 το απόγευμα θα ψαλούν τα εγκώμια του Τιμίου Σταυρού.
Παραμονή της μεγάλης εορτής, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ. Αθηναγόρα.
Η Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού, η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, εορτάζεται με τιμές στα Άνω Λιόσια του Δήμου Φυλής. Με τον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού τιμάται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου, η διπλή ύψωση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Χριστός. Η πρώτη ύψωση πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του έτους 335 (ύψωση στον Γολγοθά από τον Πατριάρχη Μακάριο στον ναό της Αναστάσεως τον οποίο είχε ανεγείρει η Αγία Ελένη, βασιλομήτωρ του Αγίου Κωνσταντίνου, πάνω από τον Πανάγιο Τάφο) και η δεύτερη ύψωση στις 14 Σεπτεμβρίου του 626 (εκ νέου ύψωση του Σταυρού στον ναό της Αναστάσεως από τον Πατριάρχη Ζαχαρία).
Ο διήμερος εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού θα ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, με το Αρβανίτικο πανηγύρι του Σταυρού που τελεί υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής «Πάρνηθα» και πραγματοποιείται στα Άνω Λιόσια ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια.

Στις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Μητροπόλεως, συμμετέχουν το Λύκειο Ελληνίδων Αχαρνών, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ασπροπύργου, το Σωματείο Ελληνικών Χορών «Παραδοσιακή Φλόγα», Ο Σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων «Η Γρίζα» και παραδοσιακή ορχήστρα. Στις μουσικές εκδηλώσεις συμμετέχει φιλικά ο Σπύρος Μπρέμπος.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα  









0 comments:

Δημοσίευση σχολίου