Ξετρέλανε τους θεατές ο «Μανωλάκης ο βομβιστής» στα «ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2017»







Πολύ γέλιο αλλά και διαχρονικά μηνύματα πάντρεψε το βράδυ της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θεατράκι στο Πάρκο Κώστας Λιάρος η παράσταση «Μανωλάκης ο βομβιστής» που ανέβηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΖΕΦΥΡΕΙΑ 2017». 

Η εξαιρετική ξεκαρδιστική κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου ξετρέλανε τους εκατοντάδες θεατές που προσήλθαν να απολαύσουν δωρεάν την παράσταση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Αττικής Γιάννη Βασιλείου, το ΝΠΔΔ «ΠΑΡΝΗΘΑ» τη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Μαυροειδάκο. 

«Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και σας εύχομαι καλή διασκέδαση» είπε πριν την παράσταση, καλωσορίζοντας τον κόσμο, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού «Η ΠΑΡΝΗΘΑ» Γιώργος Μαυροειδής. Θερμά συγχαρητήρια στους ηθοποιούς έδωσε μετά το τέλος της παράστασης ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου και οικοδεσπότης της βραδιάς Γιάννης Μαυροειδάκος ο οποίος εισπράττοντας τον ενθουσιασμό του κοινού, δεσμεύτηκε για την συνέχιση παρόμοιων πρωτοβουλιών στη Δημοτική Ενότητα. 

Πολλές παρεξηγήσεις, ξεκαρδιστικοί διάλογοι και ποικίλα διαχρονικά μηνύματα παρότι το έργο γράφτηκε το 1972, ταξίδεψαν το θεατή στη δεκαετία του ΄70 και την εποχή της δικτατορίας. Το θαυμάσιο έργο του Αλέκου Σακελάριου σε συνδυασμό με την εμπνευσμένη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Αρζόγλου και τις καταπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών χάρισε στους θεατές περίπου δυο ώρες πηγαίου γέλιου. 

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: Η ζωή ενός φιλήσυχου μικροαστού διαταράσσεται, όταν 'εισβάλλει' στο σπίτι ο αδερφός της γυναίκας του, ο Μανωλάκης. Η καθημερινότητα του νιόπαντρου ζευγαριού καταρρέει, αφού ο φερόμενος ως τρομοκράτης 'φιλοξενούμενος' μετατρέπει το υπόγειο του σπιτιού σε αντιτρομοκρατική οργάνωση, με απρόοπτες κωμικές εξελίξεις. 

Συντελεστές : 
Σκηνοθεσία: Κώστας Αρζόγλου 
Βοηθός σκηνοθέτη: Νερίνα Καμπασάκη Σκηνικά – κοστούμια: Μαρία Βάλλα Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Παναγόπουλος 

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: 
Μάκης Πατέλης, Μαρία Αντουλινάκη, Μιχάλης Μαρκάτης, Γιώργος Μπανταδάκης, Αθανασία Καλογιάννη, Μαρία Γιουμερτάκη, Νίκος Παναγιωτούνης, Γιώργος Κοντογιάννης.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παράσταση 






















Ιδού και δυο live αποσπάσματα 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου