Προγραμματισμός σχολικής στέγης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΕΣΜΟ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΔΙΝΕΙ Ο ΚΡΕΜΥΔΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Α' ΕΣΕ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΕΜΥΔΑΣ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 25/09/2017 στα γραφεία της Α΄ΕΣΕ ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής κ. Κρεμύδα Ιωάννη συμμετείχαν: Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κ. Κρυστάλης Ιωσήφ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ΟΥ Δημοτικού Σχολείου κ Βασιλικούδης Ζήσης και ο Αντιπρόεδρος κ. Μουμτζόγλου Βασίλειος. 
Από τον Πρόεδρο κ. Κρεμύδα Ιωάννη προτάθηκε η ίδρυση νέου Σχολείου με την ένδειξη του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ στο χώρο του παλαιού ΤΕΛ που βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Κωνσταντίνου και Καλλινίκου (6 αίθουσες), προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα όμορα Σχολεία. 
Επίσης προτάθηκε από τους συμμετέχοντες η ενεργοποίηση από τον κ. Σπύρου Παναγιώτη, του Π.Δ. 79/2017, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα του κορεσμού του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άνω Λιοσίων.
Δεδομένου ότι παρατηρείται κορεσμός στα Σχολεία της Α΄ΕΣΕ και εδώ και χρόνια δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την κατασκευή νέων σχολικών Μονάδων στη Δ.Ε Άνω Λιοσίων. Ο Πρόεδρος της Α΄ΕΣΕ κ. Κρεμύδας Ιωάννης έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας και την Πολεοδομία, χάρτες και στοιχεία στα οποία εμφανίζονται δεσμευμένοι χώροι από τον Δήμο μας για τη δημιουργία Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με την ενέργεια αυτή θα γίνει μια αρχή σε σωστή και σοβαρή βάση και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα δοθεί λύση με ορίζοντα εικοσαετίας στο πρόβλημα της Σχολικής Στέγασης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου