«Γουρνουχαρά» από το Σύλλογο Θεσσαλών Φυλής στην εκδήλωση της Περιφέρειας


Ο Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ο Ρήγας Φεραίος, έδωσε το "παρών" στην εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής "6η Έκθεση Πολιτισμού" που είχε σαν θέμα τη γαστρονομία, παρουσιάζοντας το θεσσαλικό έθιμο "Γουρνουχαρά". 
Ο κόσμος που παρευρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί σ’ ένα ταξίδι στο παρελθόν και να αντιληφθεί όσο αυτό ήταν εφικτό το πώς περνούσαν οι άνθρωποι εκείνα τα χρόνια παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν στην καθημερινότητά τους.
Με οδηγό τις δύο δασκάλες των χορευτικών τμημάτων, κ.κ. Δέσποινα Γερμόλα και Άννα Κούβαρη, ο στόχος επετεύχθη και οι χορευτές προσπάθησαν να γίνουν οι κατάλληλοι συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι. 
Με κέφι, λεβεντιά και εκφραστικότητα ενθουσίασαν τον κόσμο, που τους το ανταπέδωσε με το πολύ ζεστό χειροκρότημα που εισέπραξαν μετά το πέρας της παρουσίασης.
Ο Σύλλογος, θα συνεχίσει με το ανθρώπινο δυναμικό και το κύρος που διαθέτει να δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε οι πολιτιστικές αξίες, τα έθιμα και οι παραδόσεις να παραμείνουν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων και να μένουμε προσηλωμένοι στην ιστορία μας. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου